Star Wars: Co nás čeká v Epizodě VII

Star Wars: Co nás čeká v Epizodě VII | Fandíme filmu
Produkce zatím o filmu prozradila naprosté minimum. To ale proud informací nemůže zastavit. Co všechno už víme o ději filmu?

V posledních měsících jsme ze světa Star Wars řešili hlavně novinky ke spin-offům a zmínili jsme se i o Epizodě VIII a IX. Samotnou sedmou Epizodu jsme naposledy probírali společně s oficiálně potvrzeným obsazením, a tak je na čase všechno hezky dohnat. Jako první přijdou na paškál zápletka a děj. Není asi třeba upozorňovat, že vedle různých drobnůstek se objevila celá řada více či méně zásadních spoilerů, takže pokud si nechcete kazit překvapení, tenhle článek raději přeskočte.

Z oficiální tiskové zprávy je nám známo, že nás příběh uvrhne do časů třicet let po Návratu Jediho. Následující řádky jsou věnovány dalším podrobnostem, které vynesly různé zákulisní zdroje. Úvod má začínat klasicky stoupajícím žlutým textem, který se následně ztratí. Jsou vidět hvězdy, ale široko daleko není žádné vesmírné plavidlo… jen ruka! Useknutá ruka plující vesmírem, svírající světelný meč, která dopadne na pouštní planetu. Tam ji najdou hrdinové filmu, v podání Daisy Ridley a Johna Boyegy, jenž se snaží změnit svůj život, který v minulosti vedl. Oba dva poznají, že jde o světelný meč, relikvii Jediů, a rozhodnou se jí vrátit právoplatným majitelům. Pátrání je zavede do dalekého koutu galaxie, kde potkají Hana Sola (Harrison Ford) s Chewbaccou (Peter Mayhew), kteří už nelétají v Millennium Falconu. 

Ti poznají, že zbraň patří Luku Skywalkerovi (Mark Hamill), ale svého přítele neviděli od oslav vítězství zničení druhé Hvězdy smrti. Hrdinové se tedy vydávají najít zmizelého Mistra. Mezitím na ledové planetě zlé síly budují superzbraň, která má moc zničit jak celou planetu, tak i celé solární systémy. Han s Cheewiem by měli brázdit vesmír v Super Star Destroyeru, který můžete vidět na fotce níže. Ke slovu přijde ale i další letecká imperiální technika. Například klasická TIE stíhačka, TIE Interceptor nebo nová generace TIE bombardéru. Millennium Falcon bude zřejmě pilotovat postava Oscara Isaaca, jenž se má tak trochu chováním podobat Landovi Calrissianovi. Dočkáme se ale i starého dobrého X-Wingu.

Jako o nových záporácích se šeptá o Inkvizitorech. Ti sehrají důležitou roli v animovaných Star Wars: Rebels (trailer zde). Inkvizitoři  byli sice skryti našim zrakům po celé dvě trilogie. Nicméně má se jednat o staleté ochránce sithského řádu. Hlavním šéfem padouchů bude pravděpodobně Sith Inkvizitor. Děsivá, vysoká, hubená postava s černým pláštěm a červenýma očima, která je napůl kyborg s robotickou rukou. Níže na uniklé fotografii se můžete podívat, že ve své ruce drží poškozenou helmu Darth Vadera! Ten by se měl stát součástí flasbacku Luka Skywalkera, který je inkvizitory vězněn celých třicet let. Ve vzpomínce by se měla také objevit mladá verze princezny Leiy (Carrie Fisher), kterou si asi zahraje Billie Lourd, skutečná dcera Fisher.  

A aby těch spekulací na závěr nebylo málo, čerstvě přišla zpráva, že se v nové trilogii zaručeně vrátí na scénu sám císař Palpatine! O jeho znovuobjevení se už také před několika měsíci párkrát vedly debaty. V knižních spin-offech jsme byli svědky toho, že Palpatine se skutečně vrátil mezi živé, takže proč by to nešlo ve filmu. Nějaký ukřičený pád do hluboké průrvy druhé Hvězdy smrti ho nerozhodí.

Co myslíte? Bude něco z uniklého materiálu vážně pravda nebo bude nakonec finální verze úplně jiná? V nejbližších dnech se podíváme také na kompletní obsazení a doposud zveřejněné a uniklé obrázky.

Zdroje: Badass DigestIndie Revolver 1, 2 a 3, Latino-Review 1 a 2

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest