Box Office: Scarlett nakopala Rockovi zadek

Box Office: Scarlett nakopala Rockovi zadek | Fandíme filmu
Lucy je vítěz, ale Herkules rozhodně není poraženým. Godzilla konečně dorazil do Japonska.

Sadu braků z minulého týdne se pokusily tento víkend vylepšit dva nováčci, kteří však rozhodně také nesklízejí zrovna ovace, jaké se ozývají například z kinosálů Úsvitu planety opic nebo novinářských projekcí Strážců galaxie. Nejlépe z toho vychází Lucy s hromadou seřezaných chlapů a 44 miliony dolarů u nohou. Luc Besson to ale zkoušel dlouhá léta než se mu zase sešly dobré karty a shrábnul balík. Jaké karty to byly? Scarlett Johansson okupovala tento rok hollywoodskou i nezávislou scénu. Kapitán Amerika i Under the Skin ji ukázaly divákům v rozličných polohách, ať úplně nahou nebo po zuby ozbrojenou. Tak či tak se dostala do hledáčku veřejnosti. Do toho připočtěte narůstající poptávku po akčních filmech s ženskou hlavní hrdinkou a nikdo se pak nemusí divit, že Luc Besson tu má jeden ze svých nejúspěšnějších projektů.

Udaný rozpočet je 40 milionů, film ale ještě vyhráno nemá, protože diváci a divačky (přesně půl napůl) byli marketingem lákani na superhrdinský biják a místo toho dostali ženskou verzi Všemocného, což se výrazně odrazilo na jejich spokojenosti a šuškandě. Těžko říct, jam moc zavádějící propagace zamíchá kartami příští víkend. Svoje asi stejně udělají Strážci galaxie, každopádně Lucy má do začátku výborný start a Besson je tradičně silný v Evropě. Příště třeba obsaď Gwyneth Paltrow jako novou Kurýrku a máš vyděláno, Lucu.

Na dvojce skončil Herkules s 29 miliony dolarů a jestli už se chystáte označit Dwayna Johnsona za tvář prvního propadáku letošního léta, vězte, že je tu jedna důležitá proměnná: stomilionový rozpočet. Právě tahle cifra dělí Herkula od sci-fi Na hraně zítřka, které startovalo se stejným úvodním výsledkem, akorát zatížené téměř dvojnásobným rozpočtem. Znovu trochu míchalo kartami marketingové oddělení, lákající na zcela jiný produkt, na druhou stranu se kritici shodnou, že taková řecká tragédie to zase není [Pozn. Anarvin - je to strašná tragédie! Čekejte otrávenou recenzi]. Mezinárodně film utržil skoro stejně, necelých 29 milionů.

Opice do třetice na třetím místě s 16,5 miliony. Úsvit planety opic začíná pomalu chytat tempo svého předchůdce, jeho celkových 176 milionů z Ameriky překoná během pár dnů (právě má 172 milionů) a v první půlce srpna by měl jít k dvoustovce. Mezinárodně si Úsvit připočítal dalších 54 a půl milionu. Očista: Anarchie brutálně spadla na pouhých 10 milionů a podobně jako jednička vydělává hlavně na tom, že jde o výjimečně laciný projekt. Celkově je film na 51 milionech. Druhá Letadla se také vydala do vývrtky, a to s 9,3 miliony. Animák končí tento víkend s 35 miliony a trojka možná už konečně půjde rovnou na DVDčka. A stejně rychle vychladla i Sex Tape, která končí po dvou týdnech s 27 miliony a smutně kouká na svůj čtyřicetimilionový rozpočet.

Z menších filmů se do kin dostalo Lepší teď než nikdy režiséra Roba Reinera, režisérského otce Princenzy Nevěsty a fiktivního otce Vlka z Wall Street. Kritici filmu naložili skoro jako té nejobyčejnější sandlerovské komedii a distributor nedokázal film s Michaelem Douglasem a Diane Keaton prodat, takže končí s chudými 4,5 miliony. Tady se měl kdo učit od CBS Films a jejich Frajerů ve Vegas.

The Fluffly Movie, stand-up film Gabriela Iglesiase, odstartoval s 1,3 miliony. Dvakrát víc, tedy 2,6 milionů, zaslouženě dostal Nejhledanější muž coby další špionážní adapatce Johna le Carrého a jeden z posledních filmů Philipa Seymoura Hoffmana. Solidních 425 000 dolarů potom utržilo Kouzlo měsíčního svitu, nová retro komedie Woodyho Allena.

Do Japonska jinak dorazil Godzilla a stal se vedoucím filmem tohoto víkendu. Smíšené recenze a tropická vedra ale údajně rozmluvily některým divákům návštěvu kina a film si odsud zatím odnese podle prvních předpokladů jen 5 milionů.

Disney příští týden nasazuje očekávané Strážce galaxie a nadšení povzbuzuje super-pozitivními recenzemi (film má aktuálně na Rotten Tomatoes nefalšovaných 100 %). Konkurovat bude týmovce životopisný snímek o Jamesovi Brownovi Get On Up.

Zdroj: Forbes

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest