Hercules šlape po svojí předloze

Hercules šlape po svojí předloze | Fandíme filmu
Hercules nebere ohledy na předlohu ani na jejího autora. Filmaři navíc udělali strašlivou chybu - Neobsadili Kevina Sorba!

Jako by nestačilo, že většina upoutávek nového Hercula jednoduše nevykresluje jako jakkoliv nápaditý a čímkoliv zajímavý film, řada diváků je skeptická i z dalších důvodů. Tak především snímek točí Brett Ratner, pověstný rutinér, který vždycky jen odvede svoji práci a nějaký osobní vklad byste od něj čekali marně. A objevují se i posmutnělé komentáře milovníků řecké mytologie, kteří čekají další hollywoodské zjednodušování klasických bájí. Teď se objevil další důvod, kvůli kterému mohou mít odpůrci Hercula na chystaný snímek pifku. Filmová adaptace komiksu Hercules: The Thracian Wars zjevně znevažuje svoji předlohu i jejího autora.

Steve Moore před několika měsíci zemřel, jeho názorové stanovisko ale předal fanouškům jeho přítel, žák a jmenovec Alan Moore, autor takových komiksů, jako jsou Watchmen nebo V jako Vendeta. Podle Alana se se Stevem o filmu nikdy nikdo neradil a díky nevýhodným smlouvám neměl nárok ani na žádnou finanční kompenzaci. Alespoň se mu ale podařilo získat příslib, že jeho jméno nebude s filmem jakkoliv spojováno. Moore při psaní Thráckých válek vždy dbal na důkladné rešeršování řecké historie a mytologie a nebál se bořit zažité stereotypy - Herculovi kupříkladu dopřál mužského milence. Nic takového samozřejmě v hollywoodském filmu nehrozí a z toho co o projektu Steve Moore věděl, jej obecně vnímal jako „idiotskou sračku“.

Po autorově smrti však začalo studio jeho jméno při propagaci používat, zřejmě s vědomím, že mrtvý už si příliš stěžovat nebude. Alan Moore proto diváky nabádá, aby se filmu vyhnuli, Steve by si to podle něj nepřál. Studio MGM na Moorovu kritiku reagovalo strohým vyjádřením, že všechny své závazky vůči komiksovému nakladatelství Radical Comics dodrželo. Práci legendárního Stevea Moorea prý studio velice obdivuje.

Poněkud úsměvně tak v kontrastu působí uražené vyjádření Kevina Sorba, herce, který hrál Herkula v televizním seriálu z 90. let dvacátého století. Sorbo tvrdí, že jeho seriál je dodnes legendární po celém světě a naprosto nechápe, jak je možné, že mu filmaři nenabídli ani to nejmenší cameo, i když se jim sám nabízel. Podle Sorba to jde proti veškeré obchodní logice. Herec dále tvrdí, že mu byla nabízena role v Expendables a vlastně vůbec neví, jak je možné, že to nakonec nevyšlo. Žertem sám sobě odpověděl, že je na ostatní Postradatelné asi příliš vysoký. Sebevědomí tedy zapomenuté hvězdičce rozhodně nechybí, co říkáte?

Zdroje: Bleeding Cool, THR, Dish Nation

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest