Letadla 2: Hasiči a záchranáři jsou v našich kinech

Letadla 2: Hasiči a záchranáři jsou v našich kinech | Fandíme filmu
Disney do nás láduje další spin-off Aut. Ale jestli máte doma menší fanoušky mluvících dopravních prostředků, už jste o něm jistě slyšeli.

Na konci loňského srpna k nám do kin vtrhl spin-off úspěšného pixarovského animáku Auta, s názvem Letadla. Přesto, že měl film jiného autora (tentokrát čistě disneyovské DisneyToon Studios), sklidil po světě celkem slušný úspěch a tržby přesvědčily producenty k tvorbě pokračování. Pouze rok po premiéře tak v kinech přistává sequel spin-offu pojmenovaný Planes: Fire & Rescue (Letadla: Hasiči a záchranáři). V kinech sice o film nijak zvlášť velký zájem nebyl a ani nikdo z redakce se na něj neodvážil vyrazit, ale stejně si jej pojďme představit - Třeba vás vytáhnou vaše děti nebo třeba mladší bráška.

O tvorbu se opět postaralo DisneyToon Studios ve spolupráci s Prana Studios. Režii si vzal na starost Roberts Gannaway (Zvonilka: Tajemství křídel). Mezi dabujícími herci se z minulého dílu vrací pouze Dane Cook (Hele kámo, kdo tu vaří?), vedle kterého účinkuje například Ed Harris (Skála, Apollo 13), Julie Bowen (seriál Taková moderní rodinka) nebo Teri Hatcher (seriál Zoufalé manželky). U nás jsou to tedy spíš Kryštof Hádek, Jaromír Meduna, Hana Vágnerová nebo třeba Otakar Brousek Ml..

Když se světoznámý letecký závodník Dusty Crophopper (Prášek Skočdopole) dozví, že kvůli problémům s motorem již nemůže nadále závodit, přidá se ke speciální skupině hasičských strojů, kterým velí vrtulník Blade Ranger (Strážce Břitva). Zde se nejen setkává s udatnými a osobitými bojovníky s ohněm jako jsou např. energická Lil' Dipper (Kapka), nákladní vrtulník Windlifter (Větrník) nebo skupinka pozemních strojů, nazývaných The Smokejumpers (Kouřoví skokani), ale zároveň poznává, co obnáší být skutečným hrdinou.

Planes: Fire & Rescue nejspíš nijak nepřekvapí, na druhou stranu technické zpracování vypadá celkem solidně a děj s patřičným morálním poselstvím bude jistě odsýpat. Přikládáme pár trailerů, tak se přesvědčte sami. Co vy na to? Vyplatí se vzít na Letadla 2 ty nejmenší diváky, nebo je tohhle už příliš velké ždímání našich peněženek? V českých i slovenských kinech film běží od čtvrtka.

Letadla 2: Hasiči a záchranáři - Trailery

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest