Mute: Režisér Zdrojového kódu chystá temnou sci-fi

Mute: Režisér Zdrojového kódu chystá temnou sci-fi | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Duncan Jones má zřejmě o dalším filmu jasno. Rád by nás zavedl do budoucnosti v duchu Blade Runnera.

Duncan Jones dodělá náročnou postprodukci celovečerního fantasy filmu Warcraft a vyšle ho do kin, má v plánu se vrátit k projektu Mute, který chystal ještě před Zdrojovým kódem. Syn Davida Bowieho už ve svém debutu Moon prokázal, že má pro sci-fi žánr nadání, takže i v Mute se budeme moct jistě těšit na zajímavý a originální zážitek.

Z popisu víme, že děj se má odehrávat v tom samém vesmíru jako Moon, jen s tím rozdílem, že bychom se měli podívat do Berlína. Hlavním hrdinou je němý barman, který se v ponurých ulicích snaží najít svou lásku, která za záhadných okolností zmizela. Při pátrání po své milé se však dostane do křížku s místním gangem. Jako poměrně odvážný nápad působí indispozice hlavního hrdiny. Ten se bude dorozumívat pomocí tužky a bloku nebo znakovou řečí. Projekt dostal před lety stopku, protože režisérovi se nepodařilo sehnat potřebné finanční prostředky, aby svou vizi budoucnosti převedl na filmové plátno. Zdráhavost ze strany studií způsobilo právě minimum dialogů. Jako plán B byl Jones rozhodnutý odvyprávět příběh na stránkách komiksu a do filmování se pustit někdy dodatečně. Jeden obrázek a koncept-art najdete dole v galerii.

Kladně přijatý Zdrojový kód ale posílil Jonesův kredit a jestli se mu podaří uspět i s Warcraftem, tak se Mute bezpochyby dočkáme. Ostatně podle nedávného tweetu chce režisér thriller z bladerunnerovské budoucnosti s příchutí Hitchocka vážně natočit. Tak držíme palce, ať mu to vyjde. Úvodní fotka je ilustrační, jedná se o film Blade Runner.

Zdroje: Fristshowing, Screenrant, Twitter Duncane JoneseIndiewire, Joblo

Mute

23.02.2018 | Velká Británie, Německo
Sci-Fi, Thriller, Mysteriózní
Info o filmu

Galerie: 2

Mute: Režisér Zdrojového kódu chystá temnou sci-fi | Fandíme filmu Mute: Režisér Zdrojového kódu chystá temnou sci-fi | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest