Stalingrad: Ruský 3D blockbuster míří na DVD

Stalingrad: Ruský 3D blockbuster míří na DVD | Fandíme filmu
Monumentální bitva o Stalingrad se sice našim kinům vyhnula, ale doplnit si ji můžete na domácím videu.

Většina velkofilmů stále vzniká především v Hollywoodu, a tak každá monumentální produkce produkovaná někde jinde, budí automaticky pozornost. Takovým případem je i válečné drama Stalingrad, první neamerický hraný celovečerní film, připravený pro prezentaci ve formátu IMAX 3D. Našim kinům se snímek sice vyhnul, avšak od 18.6. si jej můžete doplnit na DVD a Blu-ray.

Příběh nezlomného ruského města v období 2. sv. války zná snad každý. I během obležení se obyvatelé Stalingradu nevzdali a stále vzdorovali útočícím Němcům. Uprostřed tohoto zničeného prostředí se pětice ruských vojáků snaží ubránit jednu budovu proti velké přesile. Společnost jim při tom dělá mladá dívka, která jako jediná z celé její rodiny přežila. Na opačné straně stojí německý důstojník, který musí plnit rozkazy shora a zároveň má románek s jednou místní ženou.

Režisér filmu Fedor Bondarchuk není žádným nováčkem a má za sebou například dobře hodnocenou 9. rotu. Z hereckého obsazení je pravděpodobně nejzkušenějším účastníkem herec Thomas Kretschmann (King Kong, Wanted), vedle kterého účinkují například Pyotr Fyodorov, Dmitriy Lysenkov, Aleksey Barabash, Yanina Studilina nebo Mariya Smolnikova. V Rusku se film velice líbil, stal se z něj blockbuster a dokonce jej navrhli na Oscara, výběrem Akademie ale neprošel. Z celosvětových kin nakonec Stalingrad utržil úctyhodných 68 milionů dolarů, což je víc než dvojnásobek třicetimilionového rozpočtu.

Pod článkem můžete kouknout na trailer, ze kterého je sice znát, že vizuál filmu je zvládnutý výborně, avšak není z něj příliš patrné, jestli se tvůrci snažili více o akci nebo o autentičnost a drama. Recenze každopádně nikterak příznivé nebyly, na Rotten Tomatoes má Stalingrad 47%.

Stalingrad: Trailery

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest