Warcraft vykreslí obě strany konfliktu

Warcraft vykreslí obě strany konfliktu | Fandíme filmu
Ve filmovém Warcraftu nás nečeká černobílé vidění hrdinů a padouchů. A koho si zahraje Ben Foster?

Jak jste se před časem mohli dočíst, Warcraft je dotočený a postprodukce je v plném proudu. Dá se předpokládat že první pořádné novinky přijdou až s letošním Comic-Conem, avšak něco málo teď prozradil alespoň Ben Foster, představitel jedné z hlavních rolí. Foster si zahraje Medivha, mocného čaroděje, který dlouhou dobu chránil svůj kraj pomocí magie. Když se do země vrátil mír, Medvih pověsil svou kouzelnickou hůl na hřebík. Teď přišel čas, kdy jej přátelé znovu žádají o pomoc. Dále Foster slibuje, že režisér Duncan Jones rovnocenně vykreslí obě strany fantastického válečného konfliktu, který nás ve filmu čeká. Kdo je „padouch“ záleží jen na úhlu pohledu a stejně tak bude film zkoumat, kde leží hranice našeho soucitu.

Ve videoherní sérii Warcraft se ve fiktivním světě Azerothu otevře magický portál, skrze který projdou zástupy Orků a rozpoutají masivní válku. Mnoho podrobností o tom, jak režisér Duncan Jones válku vykreslí nemáme, avšak dříve se proslýchalo, že by se film mohl inspirovat knížkou Jeffa Grubba, Poslední strážce. Tady je oficiální česká synopse:

V mlhami zahaleném stínu minulosti překypoval svět Azerothu úžasnými tvory všeho druhu. Mezi rozličnými lidskými kmeny žili v relativním míru a harmonii záhadní elfové i houževnatí trpaslíci - až do doby, než příchod armády démonů známé jako Plamenná legie tuto jednotu navždy rozbil. Nyní soupeří orkové, draci, goblini i trolové o nadvládu nad roztříštěnými královstvími. To je však jen část ohromných machinací, jež nakonec rozhodnou o osudu světa zvaného WarCraft.

Strážci Tirisfalu - řada mistrů obdařených božskou mocí. Každý z nich musí celé věky bojovat svou tajnou a osamocenou válku proti Plamenné legii. Medivh byl od narození předurčen k tomu, aby se stal největším a nejmocnějším členem tohoto vznešeného řádu. Od samotného počátku však byla jeho duše poskvrněna temnotou, která zvrátila ve zlo síly, jež měly bojovat ve prospěch dobra. Medivh, zmítaný mezi dvěma světy, a jeho boj s vlastní zlobou se stanou osudem celého Azerothu... a navždy změní svět.

Spojitost s knížkou nikdy nebyla oficiálně potvrzena, nicméně Fosterova slova o vyváženém vykreslení pohledu obou stran konfliktu vůbec nezní špatně, co říkáte? Dále herec tvrdí, že Warcraft posune hranice motion-capturingu (ve filmu bude celá řada nelidských postav, primárně již zmiňovaní Orkové), jenže podobné věci při propagaci hollywoodských blockbusterů tvrdí každý ;-). Až uvidíme první trailery, pak se můžeme bavit.

Zdroj: IGN

Warcraft: První střet

10.06.2016 | USA, Kanada, Čína, Japonsko
Akční, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest