Terminator Salvation: Dočkáme se režisérského sestřihu?

Terminator Salvation: Dočkáme se režisérského sestřihu? | Fandíme filmu
Režisér McG promluvil o nevydařeném Terminátorovi čtyři a zrušeném filmu Ouija Board.

Terminátora 5 možná natočí, možná nenatočí Justin Lin. Ale stoprocentně ho nenatočí McG, který měl možnost natočit celou druhou trilogii, ale pohořel už s jejím prvním dílem. Terminator: Salvation sklidil převážně negativní kritiky a bohužel oprávněně. Na jednu stranu měla čtyřka vybrané obsazení (Christian Bale, Sam Worthington, Anton Yelchin), povedený postapokalyptický vizuál, atmosféru a řadu skvělých akčních scén. Jenže ty nejlepší akční scény vystřílel McG už někdy v polovině filmu a ve finále už je ničím nedokázal přebít. To finále navíc postrádalo logiku – s postupujícím dějem se scénář tak nějak rozpadal pod rukama, až z něj zbylo jen smutné torzo, které příliš nedávalo smysl. Mluvilo se o tom, že to mohla být vina studia nebo snad Christiana Balea, který údajně do všeho kecal, ale pravda je taková, že pod filmem je jako režisér podepsaný McG. A to už mu nikdo neodpáře, ať už byly komplikace jakékoliv.

Jenže řada fanoušků má dojem, že jednotlivé scény fungují dobře a film se rozpadá jen proto, že z něj z nějakého důvodu (studio nechtělo dlouhou stopáž) část chybí. Před vydáním DVD se navíc mluvilo o masivní sekci vystřižených scén, což fandům dodávalo naději, že nějaké té pravdy se nakonec dopátrají. Jenže s těmi vystřiženými scénami to na DVD zas tak slavné nebylo a pozornost se pomalu začala přesouvat k Terminátorovi pětce. Teď režisér McGrozhovoru pro Collider potvrdil, že velké množství skvělých scén opravdu skončilo na podlaze střižny, a následně dodal, že je docela dobře možné, že se jednou dočkáme, namísto separátních vystřižených scén v bonusové sekci DVD, rovnou rozšířené verze filmu.

Což by Terminátorovi: Salvation klidně mohlo výrazně prospět. Na úroveň prvních dvou dílů se čtyřka asi nedostane nikdy, ale přestříhání a doplnění by z ní mohlo udělat koherentní postapokalyptickou řež, která si na nic nehraje, ale ani se nemá za co stydět. Drtivá většina filmů využívá na DVD nálepku „Directors cut“ pouze jako způsob, jak z diváků vytáhnout další peníze a ve výsledku je nový sestřih filmu někdy dokonce spíš ke škodě (vzpomeňte na Avatara nebo filmy Judda Apatowa). Najdou se ale i případy, kdy režisérský sestřih dokáže filmu docela dost pomoct a Daredevil nebo Království nebeské jsou toho důkazem. Na druhou stranu McG v interview alibisticky tvrdí, že Salvation zas tak mizerné nebylo a spoustě lidem se líbilo, takže kdo ví, zda by ho zrovna on dokázal sestříhat k lepšímu.

 

Ouija

Před nějakým časem jsme vás informovali, že studio Universal zrušilo celou řadu filmů podle deskových her společnosti Hasbro. Někdo tam nahoře se pravděpodobně vyděsil, když viděl vlažné reakce na první trailer na dvousetmilionovou Bitevní loď, a tak bylo několik dalších „herních filmů“ odstaveno od koryta. McG se svým producentem Michaelem Bayem teď hledají záštitu jinde. Podle McGho slov se celá záležitost pořád vyvíjí (příliš optimisticky tedy v rozhovoru nezní), ale film by moc rád natočil, protože téma komunikace se záhrobím ho láká a navíc si moc rád zkusí vyprávění v Bayově velkolepém vizuálním stylu.

Případný directors cut Terminátora či Ouija jsou ale pořád ještě vzdálená budoucnost, momentálně McG dokončuje snímek This Mean War – Akční komedii ve stylu Pána a paní Smithových ve které si Tom Hardy (Batmanův Bane) a Chris Pine (Kapitán Kirk) půjdou po krku. Oba dva hrají tajné agenty, staré přátelé, kteří se rozkmotří, když se naráz zakoukají do Reese Whitherspoon. Česká a slovenská premiéra jsou naplánované na 8. března 2012.

Ouija

24.10.2014 | USA
Horor
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest