Chystané filmy podle videoher - část III.

Chystané filmy podle videoher - část III. | Fandíme filmu
Blížíme se do finále. Poslední várka ohlášených projektů na motivy slavných videoherních adaptací čeká jen na vás.

Třetí a zároveň poslední díl našeho seriálu předkládá zbylý souhrn chystaných filmů podle videoher. Pokud jste některý z předchozích dílů minuli, tak první najdete tady a druhý tady

Spy Hunter

Ve zkratce: Nastartovat, vysunout palebné kanóny z upraveného auta a pak už jenom střílet, jezdit a střílet. V novější verzi hry už jste mohli ovládat dokonce i postavu, které propůjčil hlas a obličej Dwayne „The Rock“ Johnson. Podrobněji o projektu zde.

Kdo se podílí: Režisér Ruben Fleisher, dříve byl s projektem spojovaný Dwayne Johnson, scenárista Carter Blanchard

Premiéra: Nestanovena

Shadow of the Colossus

Ve zkratce: Aby byla hrdinovi Wanderovi navrácena zpět jeho mrtvá milá Mono, musí se vydat se svým věrným koňským přítelem Agrem do země, kde žije šestnáct obrů a svým mečem a lukem všechny porazit. Podrobněji o atmosferickém projektu zde.

Kdo se podílí: Režisér Josh Trank, producent Kevin Misher (Sněhurka a lovec)

Premiéra: Nestanovena

Sly Cooper

Ve zkratce: Sly Cooper jakožto poslední potomek mistrů zlodějů, musí zastavit zlou kovovou ruskou sovu jménem Clockwerk, která chce získat knihu „Thievius Raccoonus“, rodné dědictví hlavního hrdiny. Zní to šíleně? Pak další podrobněji o projektu hledejte zde.

Kdo se podílí: Režisér Kevin Munroe

Premiéra: 2016

Ratchet & Clank

Ve zkratce: Chlupáč Ratchet a robůtek Clank zažili na herních konzolích celou řadu dobrodružství. Teď uzrál čas, aby se střílecí hopsačka přerodila také do celovečerního filmu. Příběh nám odhalí, jak se titulní postavy vlastně setkaly a společnými silami budou muset zabránit zničení galaxie. 

Kdo se podílí: Režisérská dvojice Kevin Munroe a Jerrica Cleland, dabéři James Arnold Taylor, David Kaye, scenárista T.J. Fixman

Premiéra: 2015

Angry Birds

Ve zkratce: Vraťte nám zpátky naše vajíčka, vy zelený prasata! Jednoduchá, přesto zábavná ptákovina na mobily, kde odpalujete pomocí praku naštvané ptactvo, kterým se snažíte zneškodnit zlé chrochtající čuníky. Jaký tohle může mít děj, ví jen pánbůh. Podrobněji o projektu zde.

Kdo se podílí: Režiséři Clay Kaytis a Fergal Reilly, scenárista Jon Vitti

Premiéra: 2016

Temple Run

Ve zkratce: A další titul, který si to z displeje telefonů nasměruje na filmové plátno. V populární hře Temple Run ovládáte věčně utíkajícího panáčka, který ukradl artefakt z chrámu a teď se stal lovnou kořistí démonických tvorů. Aby jste jim unikli, musíte se snažit vyhýbat všelijakým překážkám. Filmová adaptace jistě bude naprosto doslovná.

Kdo se podílí: Producent David Heyman (Harry Potter)

Premiéra: Nestanovena

Heavenly Sword

Ve zkratce: Film Heavenly Sword je už vlastně natočený. Je animovaný a hlavní rudovlasou hrdinku Nariko znovu namluvila Anna Torv. Nariko uzme mocný meč Heavenly Sword a s ním se touží pomstít zlému králi Bohanovi, který chce bájnou zbraň získat pro své vlastní účely. Nevýhodou je, že meč z lidského vlastníka vysává všechnu energii, až ho nakonec po čase čeká nepříjemná smrt. Trailer zde.

Kdo se podílí: Režisér Gun Ho Jang, dabéři Anna Torv, Thomas Jane, Alfred Molina

Termín vydání: Červen 2014

Just Cause

Ve zkratce: Fiktivní stát je pod vládou diktátora a jediný, kdo jej může pomoct svrhnout je agent CIA Rico Rodriguez, který má v rukávu vystřelovací hák a hromadu kaskadérských kousků. Stejně jako proslulé GTA nabízejí i oba herní díly Just Cause otevřený svět, v němž se dá slušně vydovádět. Tvůrci hodlají udělat film, který nám představí vznik původu hlavního hrdiny.

Kdo se podílí: Scenárista Bryan Edward Hill, producenti Adrian Askarieh a Eric Eisner

Premiéra: Nestanovena

Mortal Kombat

Ve zkratce: Bojová videohra, v níž zápasíte v turnaji na život a na smrt. A ta smrt bývá po čertech hodně drsná. Novou krev do žil filmové adaptaci měl vlít tvůrce webového seriálu Kevin Tancharoen, abychom se pak po čase dozvěděli, že z jakýchsi neznámých důvodů projekt opustil. Kdo ví, jestli na nový Mortal Kombat vůbec někdy dojde. Podrobněji o projektu zde.

Kdo se podílí: Tvůrci nejsou známi

Premiéra: Nestanovena

Resident Evil 6

Ve zkratce: Zavedená série příští rok vpadne do kin už se šestým dílem. Alice, Ada Wong a další hrdinové musí čelit armádě zombíků a jiným zmutovaným zrůdám, jimž se podařilo zamořit téměř celý svět. Mělo by se jednat o finální díl ve filmovém seriále, ve kterém se s trochou štěstíčka má vrátit většina postav z předchozích částí. Podrobněji o projektu zde.

Kdo se podílí: Režisér Paul W.S. Anderson, herečky Milla Jovovich, Li Bingbing

Premiéra: 2015

Return to Castle Wolfenstein

Ve zkratce: Střílečka, v níž se vžijete do role spojeneckého agenta B.J. Blazkowicze z 2. světové války. V jeho kůži budete likvidovat německé příslušníky a jejich šílené experimenty, kterých se němečtí vědci za války tajně dopouštěli. Jako režisér byl najat Roger Avary (spoluscenárista Pulp Fiction nebo Beowulfa), který film chtěl pojmout ve stylu Hanebných panchartů a Captaina Ameriky. Hlavní hrdina filmu měl být vyslán na hrad Wolfenstein odhalit Hitlerovu tajnou zbraň, která může mít vliv na průběh celé války. Jestli je projekt mrtvý nebo není, se netuší.

Kdo se podílí: Naposledy režisér Roger Avery, producent Samuel Hadida (Silent Hill)

Premiéra: Nestanovena

Halo

Ve zkratce: Sice se nejedná o film (i když v minulosti se s ním počítalo), ale o seriál, ale stojí za ním producentsky Steven Spielberg, tak proč ho nezmínit. Herní příběh se zaměřuje na speciálního vojáka Master Chiefa, jenž bojuje ve válce proti vetřelcům, kteří se snaží vyhubit lidskou rasu. Před dvěma lety vnikla pětidílná minisérie s podtitulem Forward Unto Dawn, která sloužila jako promo ke čtvrtému dílu Halo, nový seriál by měl být samostatný.

Kdo se podílí: Producent Steven Spielberg

Termín vysílání: Příští podzim

Pokud jste s námi prošli všechny tři články, tak jste se mohli sami přesvědčit, že titulů vzniká opravdu celá řada. A ne všechny na stříbrném plátně možná uvidíme. Na jaký film se nejvíce těšíte vy, popřípadě u jakého projektu máte pocit, že nedopadne dobře? Nebo byste snad dali přednost nějaké videoherní adaptaci, která se momentálně vůbec nechystá? Dejte nám vědět v komentářích.

Mortal Kombat

23.04.2021 | USA, Kanada
Akční, Dobrodružný
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest