Chystané filmy podle videoher - část II.

Chystané filmy podle videoher - část II. | Fandíme filmu
Další dvanáctka připravovaných filmových adaptací populárních videoher je tady.

První část našeho seriálu o chystaných videoherních adaptacích je úspěšně za námi, takže se můžeme rovnou vrhnout na další porci ohlášených projektů, které vycházejí z videoherních titulů.

Watch Dogs

Ve zkratce: Chicago je v blízké budoucnosti stejně jako většina dalších velkých amerických měst řízeno centralizovaným systémem a soukromí občanů je tak pod neustálým drobnohledem. Neplatí to pro Aidena Pearce, hrdinu s rodinnou tragédií v srdci, který ví, jak systém obejít a v určitých situacích ho i využít. Snad bude neustálé "hackování" vypadat stylově i na plátně. Podrobněji o projektu zde.

Kdo se podílí: Scenáristé Paul Wernick a Rhett Rhees; Jean-Julien Baronnet (generální ředitel Ubisoft Motion Pictures)

Premiéra: Nestanovena

Far Cry

Ve zkratce: Tropický ostrov s tyrkysově modrým mořem je ideální volbou pro příjemnou dovolenou. Pokud tedy zrovna nenarazíte na mutanty anebo na sebranku pirátů s magorem v čele. Na druhou stranu, ani ve slunné Africe, kde se odehrával druhý díl videohry, to taky nebyla žádná sranda. Je jen na tvůrcích, jestli se budou inspirovat jedním z dosud tří vydaných titulů, ale určitě se bude hodně střílet. Podrobněji o projektu zde.

Kdo se podílí: Jean-Julien Baronnet (generální ředitel Ubisoft Motion Pictures)

Premiéra: Nestanovena

Rabbids 

Ve zkratce: Zlobiví králíci s roztomilým zevnějškem už nejednou potrápili virtuální život Raymanovi. Chystaný projekt by měl být pojat jako rodinný film s kombinací počítačové animace a živých herců, jako tomu bylo v případě ŠmoulůPodrobněji o projektu zde.

Kdo se podílí: Jean-Julien Baronnet (generální ředitel Ubisoft Motion Pictures)

Premiéra: Nestanovena

Bioshock

Ve zkratce: V prvních dvou herních dílech vizuálně originální střílečky jsme se ponořili do města Rapture, v posledním díle s názvem Infinite jsme se pro změnu zase podívali do oblak – do létajícího města Columbia. A děly se tam poměrně nevídané věci. Proč sem tenhle věčně odkládaný titul dáváme? Projekt už jednou ztroskotal, nicméně nedávno si Sony zaregistrovalo tři domény s Bioshockem v názvu. Tentýž postup studio uplatnilo i u videohry The Last of Us, kterou nakonec zfilmování skutečně čeká, tak třeba to vyjde i Bioschocku. Podrobněji o projektu zde.

Kdo se podílí: Tvůrci nejsou známi

Premiéra: Nestanovena

Assassin's Creed

Ve zkratce: Díky zařízení Animus cestuje Desmond Miles do vzpomínek svých předků z dávných dob. Ať už prožije dobrodružství během křižáckých výprav nebo v renesančním Římě, začíná mu být pomalu jasné, že v jeho vzpomínkách se ukrývá klíč, který může ovlivnit budoucnost. Je možné, že se s žádným Animem, ani Desmondem nesetkáme a spíš se film zaměří na historické dobrodružství některého ze zabijáckých předků. Podrobněji o projektu zde.

Kdo se podílí: Pravděpodobně režisér Justin Kurzel, stoprocentně herec a producent Michael Fassbander, scenáristé Adam Cooper, Bill Collage

Premiéra: 7. 8. 2015

Uncharted

Ve zkratce: Nathan Drake se už dávno zaslouženě řadí po bok známých hledačů pokladů Indiana Jonese a Lary Croft, kteří procestují kvůli novému dobrodružství klidně půlku světa. Nathan zatím prolézá zarostlé chrámy jenom na Playstationu a v Hollywoodu se projekt léta nedaří odpíchnout od země, avšak tvůrci to nevzdávají! Podrobněji o projektu zde.

Kdo se podílí: Možná režisér Seth Gordon, scenárista David Guggenheim

Premiéra: Nestanovena

Metro 2033

Ve zkratce: Země je zdecimována jaderným holocaustem, většinu planety pokrývá pustina. V Rusku zbytek populace přežívá v systému moskevského metra. Ale ani tam není příliš bezpečno a tunely se začne rozléhat nejen střelba, ale i hrůzný křik. Jako první sice vyšla knížka, ale postapokalyptická látka vypadá příliš lákavě, než abysme ji vynechali. Podrobněji o projektu zde.

Kdo se podílí: Scenárista F. Scott Frazier, producent Mark Johnson (Letopisy Narnie)

Premiéra: Nestanovena

Mass Effect

Ve zkratce: Píše se rok 2183 a vesmír je místem válečného konfliktu, do něhož je vtažen velitel, popřípadě velitelka Shepard, svádějící bitvy proti mimozemské rase, která si říká Reapers. Ačkoliv jsme o připravovaném filmu cokoliv bližšího naposledy slyšeli zhruba před rokem, tvůrci stále slibují, že nás čeká něco výjimečného. Snad se jim svět variabilního RPG podaří na plátna rozšířit nějakým smysluplným způsobem. Podrobněji o projektu zde.

Kdo se podílí: Scenárista Morgan Davis Foehl

Premiéra: Nestanovena

Half Life

Ve zkratce: Gordon Freeman je nemluvný vědec s páčidlem v ruce, jenž byl přítomen vědeckému experimentu, který otevřel portál do jiných světů. Z portálu proniká do laboratoře a dál do světa řada zvláštních vraždících potvor, avšak návštěva odjinud není jediným Gordonovým problémem. V pozadí událostí se ukrývá tajemná osoba, která o celé situaci ví až podezřele mnoho. Vedle vlastního Half Life chystá společnost Bad Robot J.J. Abramse ještě adaptaci spin-offu s názvem Portal. Podrobněji o projektech zde.

Kdo se podílí: Producent J.J. Abrams

Premiéra: Nestanovena

Warcraft

Ve zkratce: Natěžte si co nejvíce zlata, pokácejte haldu stromů. To je totiž základ, ať se může vaše skromná vesnička rozrůst do rozlehlého města. Vyzbrojte bojové jednotky, mágové ať metají kouzla a pusťte se do boje proti nepříteli. Herní fanoušci čekají na film z populárního fantasy světa už hodně, hodně dlouho, avšak natáčení je konečně za námi a momentálně filmový Warcraft podstupuje náročnou post-produkci. Snad to čekání bude stát za to a fanouškovská základna bude s výsledným filmem spokojena. Podrobněji o projektu zde.

Kdo se podílí: Režisér Duncan Jones; herci Dominic Cooper, Ben Foster, Paula Patton, Clancy Brown, Daniel Wu, Toby Kebbel; scenárista Charles Leavitt; producent Thomas Tull

Premiéra: 10. 3. 2016

God of War

Ve zkratce: Svět mystických tvorů, bohů a jeden sparťanský voják. Aby Kratos porazil barbarského nepřítele, upíše se do služeb Area, boha války, který z něj učiní poloboha, ovšem za strašlivou cenu. Proto se hrdina pokusí z Areova vlivu vymanit a v antickém Řecku způsobí pořádný šrumec. Podle scenáristky Marianne Krawczyk, která se podílela na psaní herní série, bude převedení značky na stříbrné plátno náročným úkolem. Hlavní problém vidí v postavě Kratose, na kterého jsou hráči natolik zvyklí, že je v kinech může čekat velké zklamání už proto, že uvidí neznámou tvář a uslyší jiný hlas. Podrobněji o projektu zde.

Kdo se podílí: Scenáristé Patrick Melton, Marcus Dunstan

Premiéra: Nestanovena

Dante's Inferno

Ve zkratce: Křižácký voják Dante se vydává do podsvětí, aby odsud zachránil svou milovanou Beatrice, která byla zavražděna. Cestou prochází devíti kruhy pekla, v nichž mu dělá průvodce a rádce Vergilius. Zkrátka nás čeká krvavá řež v kulisách klasického renesančního příběhu. Podrobněji o projektu zde.

Kdo se podílí: Fede Alvarez, scenárista Jay Basu

Premiéra: Nestanovena

Pokud máte pocit, že jste svou oblíbenou videohru nenašli ani v téhle dvanáctce, pak nezoufejte, zajisté se dočkáte v příští části našeho seriálu!

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest