X-Men: Zapomeňte na X3 a prvního Wolverina

X-Men: Zapomeňte na X3 a prvního Wolverina | Fandíme filmu
X-Meni přepisují svou historii. A co nového víme o Gambitovi, Mystique, cross-overu s Fantastickou čtyřkou a dalších projektech? AKTUALIZOVÁNO

AKTUALIZACE: I režisér Bryan Singer se v rozhovoru vyjádřil k potížím s kontinuitou. Řady nedostatků si je vědom a ví, že se na jejich vytváření sám podílel. Na kompaktnost celého vesmíru se snaží dávat pozor, ale zároveň doufá, že alespoň drobné nedostatky diváci jednoduše filmům odpustí nebo je přehlédnout. Jako příklad udává třeba skutečnost, že v X-Men 3 se mihne postava Bolivara Traska nebo že v X-Men 1 Profesor X tvrdí, že Magneta poznal v sedmnácti letech.

Původní text: Rozhovory vedené u příležitosti premiéry X-Men: Budoucí minulost nás zásobují dalšími a dalšími novinkami. Producentka Lauren Shuler Donner fanoušky ubezpečuje, že nový film napraví škody, které napáchaly ty předchozí. Doslova řekla „Prostě zapomeňte na X-3. A vlastně i na prvního Wolverina“. Nezdá se však, že by filmaři chtěli napravit určité problémy v návaznosti, které během let v sérii vznikly, spíš si budou chtít znovu otevřít vrátka, která zmiňované filmy zavřely. Na premiéře Budoucí minulosti se dokonce objevili James Marsden a Famke Janssen, tedy představitelé zesnulého Cyclopse a zesnulé Jean Grey. Jejich přítomnost však byla dost možná čistě marketingovou záležitostí. Propagace filmu utrpěla ránu, když byl režisér filmu Bryan Singer obviněn ze sexuálního obtěžování nezletilých chlapců, a tak se každá pomocná ruka hodí. Ostatně z nedávného prohlášení producentů se zdá, že s návratem „starých“ mutantů se v nejbližší době příliš nepočítá.

Že nový film udělá vše proto, aby přepsal x-menovskou historii, naznačuje i komentář Jennifer Lawrence, podle které vůbec není jisté, zda se z její Mystique stane chladnokrevná vražedkyně, jako kterou ji ve starších filmech vykreslovala Rebecca Romijn. Klidně se může stát, že uposlechne naléhání Charlse Xaviera a zvolí si mírumilovnější cestu životem. Jak už jsme vás informovali, existuje možnost, že se Mystique dočká samostatného filmu.

Určitě se jej dočká Gambit, jak jsme se dozvěděli včera od producentky Donner. Její slova potvrzují hollywoodské zpravodaje, které si ale nejsou jisté, jak velkou roli bude mít postava v X-Men: Apocalypse. Bryan Singer sice nedávno prozradil, že by Gambita ve filmu rád viděl, avšak prozatím je docela dobře možné, že se ve filmu objeví jen krátce (nebo vůbec) a naplno si jej užijeme až v sólovce. Studio Fox ohlásilo premiéry svých komiksových filmů na několik let dopředu a jediné datum, u kterého doposud nevisí žádné jméno, je 13.7. 2018. Je tedy klidně možné, že se samostatného Gambita dočkáme právě tehdy.

Co se samostatného Deadpoola týče, u něj se studio stále točí kolem dvou zásadních problémů. Zaprvé, jaký zvolit rating. Je lepší natočit film věrný předloze, tím pádem mládeži nepřístupný a za nižší rozpočet? Nebo se snažit maximálně napnout možnosti mládeži přístupného filmu a moci do filmu napumpovat víc peněz? Osobně mám dojem, že se producentka Donner přiklání spíše k druhé variantě, protože zároveň dodala, že nechce komiksovými filmy přesytit trh a chce dál x-menovské projekty udržet jako určitou vzácnost. A pokud by Fox měl v jednom roce do kin vyslat z komiksových filmů pouze Deadpoola, určitě by tlačil na to, aby se jednalo o velkolepý blockbuster pro širokou veřejnost.

A pozor, Lauren Shuler Donner ještě prozradila, že existuje ještě jeden x-menovský příběh, který by strašně ráda vyprávěla. Zatím nemůže říct cokoliv bližšího, avšak tvrdí, že se jedná o hodně "jiný" příběh, který se nám bude líbit. V daném rozhovoru nepadlo ani slovo o žádných jiných spin-offech, takže je dost dobře možné, že opět mluví o Gambitovi, Deadpoolovi či dlouho plánované X-Force, nicméně třeba má v plánu vážně něco úplně nového. Vzpomenete si na nějaký skutečně velkolepý nápad ze světa X-Menů, který doposud nebyl na plátně realizován?

Nespecifikovaným projektem zřejmě nebude cross-over s Fantastickou čtyřkou, o kterém se toho už také namluvilo mnoho. V nejnovějším interview scenárista Simon Kinberg ani nepotvrdil ani nevyvrátil, zda spolu budou Čtyřka a mutanti sdílet společný svět, avšak připustil, že skombinovat obě značky by bylo hodně náročné. Ve světě plném mutantů s nadpřirozenými silami by nebylo na Fantastické čtyřce nic moc fantastického a příliš by nedávalo smysl, proč si s nově nabitými silami nejde pro radu k profesorovi Xavierovi. Fantastická čtyřka už se přes týden točí a podle Kinberga jde všechno jako po drátkách. Po dlouhé přípravě mají filmaři velice jasnou představu o tom, jaký film připravují. Natáčí se ve 2D, nicméně film projde 3D postkonverzí. A už teď se nenápadně plánuje budoucnost. První film samozřejmě nejprve musí uspět a filmaři na něj soustředí veškerou pozornost, nicméně mají poměrně jasno v tom, kam by měl příběh směřovat dál. Americká premiéra dvojky je v tuhle chvíli naplánována na 14.7. 2017, jedničku u nás uvidíme už 18.6. 2015.

Zdroje: Sci-Fi Now, HeyUguys, THR I, THR II, Screen Crush, Borys Kit, Collider, Screen Crush

Gambit

USA
Akční, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest