Obr Dobr: Steven Spielberg zrežíruje Roalda Dahla

Obr Dobr: Steven Spielberg zrežíruje Roalda Dahla | Fandíme filmu
Po dlouhém vybírání si Spielberg vybral nový projekt - Příběh od autora Karlíka a továrny na čokoládu, zpracovaný scenáristou E.T.ho.

Zatím posledním režisérským počinem Stevena Spielberga bylo životopisné drama Lincoln. Film získal velmi dobré hodnocení i nějakou tu zlatou sošku, jelikož však od jeho premiéry uběhly téměř dva roky, čím dál tím víc se spekuluje o tom, co bude Spielbergovým dalším projektem. Z dostupných informací vyplynulo několik možností, o kterých jsme vás již informovali ve starším článku. Kromě filmu The Kidnapping of Edgaro Mortara byl ve hře ještě historický epos Montezuma a velmi očekávaná sci-fi Robopocalypse. Spielberg však veřejnost překvapil oznámením, že jeho dalším projektem bude The BFG (Big Friendly Giant), v češtině známý jako Obr Dobr. Film bude natočený na motivy stejnojmenné dětské knihy od britského spisovatele Roalda Dahla, mezi jehož další díla patří například několikrát zfilmovaný Karlík a továrna na čokoládu nebo Jakub a obří broskev. Scénář k filmu napsala autorka E.T. - Mimozemšťana, Melissa Mathison. Co se produkce týče, o film se postará především Dreamworks SKG. Původně byli s projektem spojováni režiséři John Madden (Zamilovaný Shakespeare) nebo Chris Columbus (Sám doma), nakonec se však režie zhostí sám Steven Spielberg.

Kniha vypráví příběh o holčičce jménem Sophie, která jednoho večera nemůžu usnout, díky čemuž uvidí obra, který pomocí trubky fouká lidem do oken hezké sny. Obr si holčičky všimne a vezme ji k sobě na návštěvu. Postupem času Sophie zjistí, že se skamarádila s jediným hodným obrem, ostatní obři totiž po večerech chodí po světě a jedí lidi. Po tomto zjištění se Sophie a BFG (Obr Dobr) rozhodnou, že zlé obry zastaví. Jejich svérázný plán zahrnuje i anglickou královnu, vkrádání do snů a spoustu vrtulníků.

Začátek natáčení je plánovaný na první čtvrtinu příštího roku a premiéra až na rok 2016. Tím vzniká poměrně velký prostor a vše nasvědčuje tomu, že si mezitím Spielberg střihne ještě jeden film. Kromě výše uvedených možností by si také mohl již po několikáté zopakovat spolupráci s Tomem Hanksem. Chystaný bezejmenný projekt by měl pojednávat o právníkovi (pravděpodobně Hanks), kterého si během studené války najme CIA, aby osvobodil pilota průzkumného letounu U-2, sestřeleného nad tehdejším Sovětským svazem.

PS: Ještě by bylo vhodné zmínit, že film The BFG by měl být hraný, což s mírně „temnou“ tématikou nemusí být vůbec na škodu. Co říkáte na Spielbergovu volbu? Jste na jeho rodinné dobrodružství zvědaví nebo vás víc láká blíže nespecifikovaný film, který by chtěl stihnout natočit ještě letos?

Zdroje: Variety, THR, Screen Rant, Geek Tyrant

Obr Dobr

01.07.2016 | USA, Velká Británie, Kanada, Indie
Dobrodružný, Fantasy, Rodinný
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest