Dostane se BioShock přeci jen na filmová plátna?

Dostane se BioShock přeci jen na filmová plátna? | Fandíme filmu
V minulosti to nevyšlo. Čeká filmovou adaptaci nový život pod křídly studia Sony?

Původně nás měl vzít na výlet do podmořského města Rapture režisér trilogie Pirátů z Karibiku Gore Verbinski a s filmem měl opravdu veliké plány. Měla to být temná podívaná v eRkovém stylu, která měla spolknout dvousetmilionový rozpočet. Pak ale do kin v roce 2009 vstoupili Watchmeni a v pokladnách to nebyla zrovna žádná velká sláva. Studio Universal jejich zisk vystrašil natolik, že logicky přišlo na řadu srazit rozpočet filmového BioShocku k zemi. Nakonec se zastavil na osmdesáti milionové hranici, což se Verbinskimu ani za mák nelíbilo a z projektu vycouval. Později nastoupil za kameru Juan Carlos Fresnadillo (Intacto, 28 týdnů poté), ale ani jemu se nepodařilo rozhýbat realizaci kupředu. Loni vydal duchovní otec hry Ken Levine oficiální prohlášení, že je filmová adaptace mrtvá. 

Jenomže teď se možná šanci na celovečerní snímek znovu blýská na lepší časy, protože studio Sony si minulý měsíc zaregistrovalo internetové domény s názvy Bioshock-Movie.com, Bioschock-Movie.net a Bio-Shock net. Může to znamenat cokoliv, ale přesně tímto způsobem už takhle „Soňáci“ postupovali u jiného videoherního hitu The Last of Us, u kterého se nedlouho poté objevila zpráva, že se hra dočká zfilmování. Fanoušci tak můžou znovu začít doufat, že tentokrát se všechny překážky zdolají a uvidíme Big Daddyho a další šílené obyvatele města na filmovém plátně.

BioShock má na kontě tři díly, přičemž ten poslední vyšel v loňském roce s podtitulem Infinite. První díl nás zavádí do izolovaného města Rapture, které se nachází pod vodní hladinou, kam se hlavní hrdina příběhu Jack po ztroskotání letadla dostane. V útrobách krásně navrženého prostředí na něj však ze všech stran číhá nebezpečí, proti kterému se dá bojovat třeba tzv. plasmidy, jež člověku propůjčují nadlidské schopnosti. Pro představu si můžete přehrát přiloženou herní ukázku.

BioShock: Herní trailer

Zdroje: Movieweb, Kotaku, Eurogamer

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest