Muži, kteří nenávidí ženy: Tak trochu jiný blockbuster

Muži, kteří nenávidí ženy: Tak trochu jiný blockbuster | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 9 obrázků
Fincherova novinka bude jiná než švédský film, ale také jiná, než všechny ostatní blockbustery. (Fotky z Empire).

Můžeme se jenom dohadovat, nakolik je David Fincher osobně zapojený do propagace Mužů, kteří nenávidí ženy. Důležité je, že ta propagace filmu slouží jako jeho prodloužená ruka. Nikdo nám necpe typicky hollywoodské prefabrikáty, které by se za jiných okolností snažily prudérní Američany přesvědčit o tom, že jde vlastně o docela konvenční thriller s Jamesem Bondem v hlavní roli. Celá kampaň naopak už od začátku otevřeně přiznává, že půjde o nekompromisní snímek, plný těžkých témat, jako jsou nacismus, znásilnění, nadřazený přístup mužů k ženám, osobní zbabělost a především celospolečenský trend zavírat před prohřešky oči.

Audiovizuální podoba kampaně se pak nebojí být agresivní, provokativní a především mimořádně svébytná. Potvrdily to i nejnovější fotografie, které ústřední herecká dvojice (Daniel Craig a Rooney Mara) nafotila exkluzivně pro Magazín Empire (najdete je dole v galerii, vedle nových fotek přímo z filmu). V doprovodném článku pak magazín především dopodrobna rozebírá již známá fakta. Asi nejzajímavější je část, která se zaobírá obsazením Rooney Mara do role Lisbeth Salander. Protože co si budeme povídat, i když jsme v redakci skálopevně přesvědčeni o tom, že precizní Fincher dokáže přinést daleko zajímavější filmovou verzi Milénia, než švédští filmaři, jedna věc se skandinávské adaptaci vytknout nedá: Noomi Rapace si s rolí asociální hackerky Lisbeth poradila skvěle a Rooney Mara bude mít co dělat, aby nezůstala stát v jejím stínu.

Sama mladá herečka o roli tvrdí, že když v ní viděla Noomi, zděsila se, že takovou postavu nikdy nedokáže zahrát. Teprve když si přečetla knižní předlohu, odhalila jí Lisbeth své další vrstvy, skrze které se s ní Mara dokázala „ztotožnit“ a nějak po svém ji uchopit. David Fincher si Rooney do role vyloženě vydupal, když studio dlouho trvalo na podstatně slavnější herečce. Pro Finchera ale bylo klíčové, jak moc je Mara ochotná jít na dřeň a po nekonečně dlouhém castingu ji do filmu nakonec obsadil. Uvidíme, zda se mu jeho volba vyplatí. Pokud by snímek divácky uspěl, pak by prý režisér byl moc rád, kdyby ho studio pověřilo natočením zbylých dvou dílů. Což je výborná zpráva, protože takhle prvoplánově i myšlenkově brutální blockbustervou trilogii pro dospělé zatím ještě nikdy nikdo nenatočil a teď by ji měl mít v rukou sám David Fincher. A pak že se v dnešní době nedají v Hollywoodu točit odvážné projekty.

Galerie: 10

Muži, kteří nenávidí ženy: Tak trochu jiný blockbuster | Fandíme filmu Muži, kteří nenávidí ženy: Tak trochu jiný blockbuster | Fandíme filmu Muži, kteří nenávidí ženy: Tak trochu jiný blockbuster | Fandíme filmu Muži, kteří nenávidí ženy: Tak trochu jiný blockbuster | Fandíme filmu Muži, kteří nenávidí ženy: Tak trochu jiný blockbuster | Fandíme filmu Muži, kteří nenávidí ženy: Tak trochu jiný blockbuster | Fandíme filmu Muži, kteří nenávidí ženy: Tak trochu jiný blockbuster | Fandíme filmu Muži, kteří nenávidí ženy: Tak trochu jiný blockbuster | Fandíme filmu Muži, kteří nenávidí ženy: Tak trochu jiný blockbuster | Fandíme filmu Muži, kteří nenávidí ženy: Tak trochu jiný blockbuster | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest