Hercules: Hrdinou za čtyři a půl hodiny

Hercules: Hrdinou za čtyři a půl hodiny | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Dwayne The Rock Johnson vypráví o vyčerpávajícím procesu přerodu v Herkula. K tomu nové oficiální fotky s detailním pohledem na hrdinu. AKTUALIZOVÁNO

AKTUALIZACE: Do galerie jsme přidali první plakát.

Dwayne Johnson cvičí a posiluje rád a měří bezmála dva metry, takže se zdá, že je k vyobrazení filmového Herkula předurčen. Přesto si přípravy vyžádaly od akční hvězdy neskutečný zápřah. Už v minulosti nám The Rock popisoval každodenní peripetie na svém twitteru, teď je ještě jednou shrnul a doplnil pro USA Today. Film, natočený na motivy komiksu Hercules: The Thracian Wars, se plánoval deset let a skutečné přípravy začaly teprve před čtyřmi lety, když se projektu chopil režisér Brett Ratner. Johnson před už osm měsíců před začátkem natáčení zintenzívnil svůj trénink, aby se dostal do životní formy a posiloval i denně během devadesátidenního natáčení, aby zbytnělou muskulaturu udržel.

Denně vstával ve tři čtvrtě na čtyři, aby si zaběhal, pak ho čekala posilovna. Potom přišla na řadu maskérna, ve které napoprvé strávil čtyři a půl hodiny a celkový čas líčení se nikdy nepodařilo srazit pod tři a půl hodiny. Nejnáročnější bylo nanášení vousů, které samo o sobě trvalo dvě a půl hodiny. Jak už víme z dříve odhalené synopse, příběh se bude odehrávat po tom, co Herkules dokončí svých slavných dvanáct úkolů a v následujícím marasmu se potuluje s bandou žoldnéřů. Opravdová výzva ho čeká teprve ve chvíli, kdy se zaváže vycvičit armádu proti nebezpečnému nepříteli. Máme se těšit na působivou bitvu, jejíhož natáčení se najednou účastnilo až tisíc komparsistů.

Zdaleka největším problémem by ale pro Herkula mohl být lednový Herkules s Kellanem Lutzem, který propadl u diváků i kritiků a do určité míry slavného hrdinu mohl poškodit. Podle The Rocka se filmaři hodně snažili, aby ukázali, kdo je tady ten pravý Herkules, a to přesto, že je v novém filmu minimálně jedna stejná scéna jako ve Zrození legendy. V té se hrdina utrhne od dvou kamenných pilířů, ke kterým je přikovaný řetězy, a přijme svůj polobožský úděl. Pochybuje ale snad někdo o tom, že se s Dwayne Johnson utrhne s daleko větší pompou, než Kellan Lutz s růžovými rty? Dole v galerii najdete první oficiální fotky, na kterých si můžete Herkula pro jednou prohlédnout také zepředu. Doplňujeme logo filmu. A zítra konečně uvidíme také první teaser trailer!

Všichni znají mýtus o Dvanácti úkolech pro Herkula (Dvanáct Héraklových úkolů). Náš příběh začíná po tom, co byly práce dokončeny, po tom, co se mýtus vytratil... Herkules je pronásledovaný hříchy své minulosti a stává se námezdním žoldákem. Spolu s pěti věrnými druhy cestuje antickým Řeckem, využívá své pověsti k zastrašování nepřátel a poskytuje svůj meč za úplatu. Když ho ale laskavý král Thrákie a jeho dcera požádají, aby je ochránil před krutým a děsivým nepřítelem, musí se Herkules opět stát mytickým hrdinou, kterým jednou byl. Pokud má dobro zvítězit a spravedlnost přetrvat, musí se stát opět Herkulem.

Vedle Johsona se ve filmu objeví John Hurt, Rufus Sewell, Joseph Fiennes nebo Ian McShane. Režíruje Brett Ratner. Česká a slovenská premiéra jsou naplánovány na 24.7. 2014.

Zdroje: IMP Awards, USA Today, SHH, Dwayne Johnson I, Dwayne Johnson II, Manly Movie

Galerie: 5

Hercules: Hrdinou za čtyři a půl hodiny | Fandíme filmu Hercules: Hrdinou za čtyři a půl hodiny | Fandíme filmu Hercules: Hrdinou za čtyři a půl hodiny | Fandíme filmu Hercules: Hrdinou za čtyři a půl hodiny | Fandíme filmu Hercules: Hrdinou za čtyři a půl hodiny | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest