Guardians of the Galaxy: Kdo je kdo - Hrdinové

Guardians of the Galaxy: Kdo je kdo - Hrdinové | Fandíme filmu
Pojďte se obeznámit s týmem klaďasů, který bude na druhé straně vesmíru konkurovat Avengers.

Star-Lord

Vlastním jménem Peter Quill, vůdce Strážců galaxie. Tak se od roku 2008 představuje potomek mimozemského otce a pozemské matky. Star-Lord má komiksové původy dokonce dva, každopádně v každém se stává sirotkem a následně si "vydobije" svoje místo mezihvězdného policisty. V jednom z originů za smrt jeho rodičů zodpovídá ještěří rasa Badoonů, o kterých ještě bude řeč. Quill je strategický expert a mistr v boji na blízko. Vypomáhá si nejenom Elementovou zbraní ovládající čtveřici živlů nebo speciálním oblekem, ale také formou inteligentní energie, která nejčastěji přejímá formu vesmírně lodě Ship. O své parťáky se Peter stará až s mateřskou láskou a jen tak mimochodem, v jedné alternativní časové linii, kterou vytvoří Wolverine v komiksu Age of Ultron, je Star-Lord dokonce velitelem týmu Defenders, kteří nahradili Avengers. Ve filmu jej hraje Chris Pratt, vycházející hvězda roku 2014. Doposud hrál především v televizních seriálech, letos jej slyšíme v LEGO Movie, uvidíme jej v Guardians a ještě stihne natočit Jurský Park 4.

Gamora

Zelenou bojovnici pojí se Star-Lordem rasa Badoonů, která si vedle Peterových podala také Gamořiny rodiče a vlastně i celou její rasu Zen Whoberi. Posledního dítěte svého druhů se vychytrale chopil arcizloduch Thanos, který dívku vycvičil jako svoji zbraň a ta až do dospělosti sloužila jeho cílům, než zjistila, jakou hrozbou Thanos je a obrátila se proti němu. Možná to ale také bylo naopak a Thanos se svůj experiment rozhodl zlikvidovat jako první. Gamoře se každopádně doposud daří přežít a nadlidské schopnosti jí také zůstaly. A teď hovoříme opravdu o prvotřídních schopnostech, které zahrnují techniky hned několika bojových umění ze všech koutů galaxie. Jste oproti Gamoře silnější? Stejně si dejte bacha. Tahle holka je totiž pod tlakem ještě lepší, hlavně když má k ruce svoje ikonické sečné zbraně. Gamoru ztvárnila specialistka na vesmírné filmy, Zoe Saldana. Proslavila se rolemi v Avatarovi a Star Treku

Drax the Destroyer

Slušné napětí můžeme očekávat mezi Gamorou a Draxem, kteří si v minulosti šli už několikrát po krku. Proč? Jednoduché jako facka: Thanos zabil pozemšťana jménem Arthur Douglas i s celou jeho rodinou. Douglesova duše však upoutala pozornost Kronose, který viděl v Arthurovi naději v boji proti Thanosovi, svému neposlušnému vnukovi, a tak mu věnoval nové tělo Draxe the Destroyera. A když máte nadlidské tělo, které vám umožní pálit kosmickou energii a cestovat napříč vesmírem jen tak bez skafandru, musíte nutně přísahat svému vrahovi pomstu. A tak to Gamora, tehdy ve službách Thanose, několikrát za svého šéfa od Draxe slízla. Ten má navíc tu výhodu, že dokáže vycítit, kdo je s Thanosem v kontaktu a kdo s ním v kontaktu bude. Srovnávat se určitě bude s Hulkem, akorát Drax umí lépe držet na uzdě svoje nervy. Draxe hraje Dave Bautista, "Dwayne Johnson pro chudé", který se vedle Wrestlingu doposud filmu věnoval spíše okrajově. Naplno by jeho hollywoodskou kariéru mohli rozjet právě Guardians.

Groot

Stromový mimozemšťan přiletěl původně na Zemi, aby tu pochytal několik lidí, které by mohl studovat, byl ale několikrát zničen, než si jednu z jeho verzí ponechal S.H.I.E.L.D. Ten Groota průběžně nasazoval jako skutečného hrdinu do několika svých misí a díky bohu, že stačí, aby z Groota přežila jen malá větvička a tenhle obětavý bojovník zase doroste do plné velikosti. Schopnosti jsou vám asi už jasné: pojídá stromy, ovládá stromy a regeneruje se jako stromy. A i když nikdy neřekne nic jiného než "Jsem Groot.", prý je chytřejší než absolventi zemědělských fakult. A tím jsem nechtěl nikoho urazit - kvazi-dimenzionální super-polohovací inženýrství opravdu ovládá málokdo Groota "hraje" Vin Diesel, který se kromě memorování rozvětvených dialogů věnoval také motion-capturingu.

Rocket Racoon

Odkud se tady vzal mluvící mýval se samopalem? Pochází z planety Halfworld, na které byla zvířata geneticky modifikována tak, aby se mohla starat o své mentálně nemocné páníčky. Rocket zde působil s mrožem Wal Russem jako hlídač planety, a když zde byli pacienti nakonec vyléčeni, odletěl spolu s ostatními zvířaty. Rocketa si poté do týmu vybral Star-Lord a mýval Strážce galaxie dokonce udržoval při životě během Quillovy absence, kdy se stal faktickým vůdcem skupiny. A je to také právě Rocket, který do týmu přivádí Groota, přesněji řečeno jednu z jeho zachráněných větví. Mezi oběma se tak "rozrůstá" a "zakořeňuje" velké přátelství. Mimo to, že je Rocket prostě obyčejný supermýval, je taky výtečným stratégem se zálibou v malých i velkých střelných zbraních. A taky se tvrdí, že má obsedantně kompulzivní poruchu...ale možná jsou to jenom pomluvy ;-). Rocketa ve filmu namluvil Bradley Cooper, který se tak poprvé od A-Teamu objeví v akčním velkofilmu.

To je k hlavním hrdinům všechno, ale naše představování postav z Guardians of the Galaxy ještě nekončí...

Strážci Galaxie

01.08.2014 | USA, Velká Británie
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest