Black List roku 2013 odhalen - část 1.

Black List roku 2013 odhalen - část 1. | Fandíme filmu
Jaké nerealizované scénáře roku 2013 označili producenti za nejlepší?

Hovoříme o něm v nejrůznějších souvislostech snad u každého druhého článku. Black List, neboli seznam nejoblíbenějších nerealizovaných scénářů, je výborným ukazatelem toho, o co jeví studia i sóloví producenti zájem. Scenáristé, kteří se na něm ocitnou, mohou dostat téměř okamžitě velké zakázky pro Ridleyho Scotta nebo Stevena Spielberga. Přinášíme vám tedy první část seznamu scénářů, které kolovaly mezi 250 velkými hráči letos. Jde o seznam rozmanitý, nechybí na něm velká dramata, nezávislé žánrovky i vědeckofantastické kousky. Čím níže námět naleznete, tím méně pro něj producentů hlasovalo. Článek jsme doplnili o fotografie předešlých "blacklisted" filmů, které se realizace dočkaly.

Holland, Michigan - Andrew Sodroski - 46 hlasů

Tradiční žena z amerického Středozápadu začne podezřívat svého manžela z nevěry a rozhodne se rozjet na vlastní pěst vyšetřování.

Section 6 - Aaron Berg - 43 hlasů

Probádání vzniku britské tajné služby, Military Intelligence, Section 6. známé jako MI6.

Frisco - Simon Stephenson - 39 hlasů

Čtyřicetiletý pediatr-alergolog specializující se na lískové oříšky, který prochází rozvodem, dostane životní lekci od předčasně vyspělé nevyléčitelně nemocné patnáctileté pacientky, která naruší jeho víkendovou služební cestu na konferenci v San Francisku.

A Monster Calls - Patrick Ness - 27 hlasů

Náctiletý chlapec se smrtelně nemocnou matkou začne mít vidiny stromového monstra, které mu sdělí pravdu o životě skrze tři příběhy, jež mu pomohou emocionálně se vyrovnat s umíráním jeho matky.

The Special Program - Debora Cahn - 25 hlasů

Skutečný příběh Jacka Goldsmitha, mladého právníka zastávajícího funkci právního poradce prezidenta Spojených států, který se rozhodl postavit viceprezidentovi Cheneymu a jeho mocným vlivným kruhům poté, co se dozvěděl o několika ilegálních aktivitách, které pořádali skrze takzvaný "Speciální program".

Hot Summer Nights - Elijah Bynum - 24 hlasů

Život teenagera se vymkne kontrole poté, co se spřátelí s městským rebelem, zamiluje se a zaplete do prodeje drog během jednoho léta v Cape Cod.

Sovereign - Geoff Tock, Greg Weidman - 24 hlasů

Muž se vydává do vesmíru, aby zničil loď, která poté, co nabyla vědomí, zabila jeho ženu.

Shovel Buddies - Jason Mark Hellerman - 22 hlasů

Během 24 hodin se skupina přátel pokusí splnit "Shovel List", obdobu seznamu nesplněných přání, který jim zanechal jejich nejlepší kamarád poté, co zemřel na leukémii.

Pox Americana - Frank John Hughes - 20 hlasů

Skupina vojáků se na Divokém západě vydává zmasakrovat mírumilovný kmen jako odvetu za útok jiného kmene na bělošské osídlení, všichni ale následně onemocní devastující chorobou.

Reminiscence - Lisa Joy Nolan - 20 hlasů

"Archeolog", jehož technologie umožňuje prožít vlastní minulost, zneužije vlastní projekt, aby nalezl ztracenou životní lásku.

The Independent - Evan Parter - 20 hlasů

Zatímco v Americe míří první nezávislý prezidentský kanditát k vítězství, idealistický mladý novinář rozkrývá konspiraci, která staví osud voleb i země do jeho rukou.

Beast - Zach Dean - 19 hlasů

S nadějí začít odznova se vrací napravený kriminálník s extrémně násilnou minulostí domů, aby zjistil, že rodina vede jeho vlastního náctiletého syna ke stejné zkáze. Za každou cenu se tomu pokusí zabránit.

The Golden Record - Aaron Kandell, Jordan Kandell - 19 hlasů

Skutečný příběh o tom, jak se Carl Sagan zamiloval, zatímco vedl nejdivočejší misi v historii NASA: vytvoření zlaté gramofonové desky, která měla uchovávat informace o Zemi pro vyspělé mimozemské civilizace.

Faults - Riley Stearns - 19 hlasů

Experty na kulty je najat matkou a otcem, aby unesl a přivedl ke smyslům jejich zfanatizovanou dceru. Postupně ale zjišťuje, že by mohli být rodiče více destruktivní než kult, před kterým ji má zachránit.

Sweetheart - Jack Stanley - 18 hlasů

Mladá nájemná vražedkyně se snaží opustit svoji práci, ale ocitne se kvůli školnímu srazu a krátkému románku v ještě větším nebezpečí.

Superbrat - Eric Slovin, Leo Allen - 17 hlasů

Temperamentní tenisový šampión John McEnroe je vtažený do nebezpečného a absurdního policejního zátahu během Wimbledonu v roce 1980.

Dogfight - Nicole Riegel - 16 hlasů

Patnáctiletý chlapec zjistí, že jeho starší bratr žije unesený ve skrytém pervitinovém doupěti a pokusí se do něj dostat, aby bratrovi pomohl uniknout.

The Civilian - Rachel Long, Brian Pittman - 16 hlasů

Poté, co americkému lékaři ukradne tajný agent jeho identitu, musí muž převzít jeho nebezpečnou misi, aby si očistil jméno.

Burn Site - Doug Simon - 15 hlasů

Poté, co je zavražděna náctiletá dívka, probouzí v sobě její nevlastní otec temnou minulost, aby dopadl jejího vraha.

Quenn of Hearts - Stephanie Shannon - 15 hlasů

Oxfordský učitel Charles Dodgson (Lewis Carroll) vypráví příběhy děkanově dcere Alence a jejím sestrám, zatímco se u něj probouzí city k děkanově manželce.

Broken Cove - Declan O'Dwyer - 14 hlasů

Poté, co je jeho bratr brutálně zavražděn, vydává se pomstychtivý muž do jeho sešlé domovské vesnice v Irsku, vyzbrojen záhadným seznamem jmen, který mu jeho bratr zanechal.

Gay Kid and Fat Chick - Bo Burnham - 14 hlasů

Dva středoškolští vyvrženci se stanou převlečenými strážci zákona a začnou si vybíjet svoji frustraci na studentech, kteří je ve škole šikanovali.

1969: A Space Odyssey or  How Kubrick Learned to Stop Worrying and Land on the Moon - Stephany Folsom - 13 hlasů

Zatímco je program NASA v ohrožení, Sověti hrozí nukleární válkou a společnost nutně potřebuje pozitivní impuls, pracovnice sekce pro styk s veřejností se spřáhne s kanceláří pro veřejné záležitosti NASA, aby společně nafingovaly přistání na Měsíci, pro případ Armstrongova a Aldrenova selhání. Pracovnice však musí čelit největší z výzev, kterou je natáčení falešného přistání na Měsíci s temperamentním Stanleym Kubrickem.

Autopsy of Jane Doe - Richard Naing, Ian Goldberg - 13 hlasů

Otec se synem, majitelé pohřebního ústavu, se pokouší odkrýt příčinu smrti bezejmenné ženy. Čím více se dozvídají, tím záhadnějším a děsivějším se jejich svět stává.

The Mayor of Shark City - Nick Creature, Micheel Sweeney - 13 hlasů

Když se náročné natáčení naprosto vymkne kontrole a stane se noční můrou, ambiciózní mladý režisér musí čelit svým největším obavám, aby proměnil problémovou produkci v největší film všech dob. Příběh se odehrává na ostrově Martha's Vineyard během léta roku 1974 a popisuje utajované události, které se přihodily během natáčení Čelistí.

Where Angels Die - Alexander Felix - 13 hlasů 

Ostřílený bělošský sociální pracovník se stává ve slumech Detroitu součástí nebezpečné a násilné vendety, když musí ochránit malou dívku a její matku před jejím čerstvě uvězněným přítelem nakaženým AIDS, který ve vzteku zmasakroval špinavý striptýzový klub.

A Beautiful Day in the Neighborhood - Alexis C. Jolly - 12 hlasů

Zasazeno na Manhattan 50. let, kdy se z Freda Rogerse, naivního mladého muže pracujícího pro NBC, stává moderátor milovaného dětského pořadu národní televize Mr. Rogers's Neighborhood.

Ink and Bone - Zak Olkewicz - 12 hlasů 

Když mladá knižní editorka navštíví dům spisovatele hororů, aby mu pomohla dokončit poslední román, zjistí, že ho všechny jeho literární výtvory drží jako rukojmí.

The Boy and his Tiger - Dan Dollar - 11 hlasů

Skutečný příběh Billa Watersona, tvůrce komiksu Calvin and Hobbes.

The Killing Floor - Bac Delorme, Stephen Clarke - 11 hlasů

Válečný veterán pracující na jatkách nalezne s kamarádem v jedné z krav heroin a pokusí se nechat si svůj nález proplatit, aby zachránil dům svého praotce, zatímco je pronásledují zločinci, kteří si přijeli svoje zásoby vyzvednout.

I'm Proud of You - Noah Harpster, Micah Fitzerman-Blue - 10 hlasů

Založeno na autobiografickém románu Tima Madigana stejného jména. Novinář hledající spojitost mezi rolí televize a masakrem na škole Columbine zpovídá moderátora pana Rogerse. Jak se mezi nimi utváří přátelství, začne muž čelit svým vlastním problémům u sebe doma.

Našli jste si mezi letošními náměty nějakého svého oblíbence, kterého byste rádi viděli na plátnech? Nebo si počkáte na druhou část článku? :)

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest