A Prophet: Chystá se remake vězeňského dramatu

A Prophet: Chystá se remake vězeňského dramatu | Fandíme filmu
Dennis Lehane, autor knižních předloh pro Gone Baby Gone či Prokletý ostrov píše scénář remakeu francouzského dramatu, nominovaného na Oscara.

Vlna amerických remaků ještě ani zdaleka neutichla. Za měsíc se nás bude snažit Josh Brolin přesvědčit, že máchá kladivem v Oldboyovi mnohem líp než jeho korejský předobraz Min-sik Choi. Už nějaký ten pátek se také připravuje adaptace solidního, leč trochu nadhodnoceného gangsterského dramatu Prorok. Francouzský originál byl před čtyřmi lety nominován na Oscara a právě tehdy si ho poprvé všimli producenti usilující o okamžitý remake. Trvalo to trochu déle, než se zamýšlelo, ale projekt se konečně přiblížil produkční fázi.

O scénář se totiž postará legenda novodobého amerického thrilleru Dennis Lehane, jehož knihy už stačili zadaptovat Martin Scorsese (Prokletý ostrov) nebo Ben Affleck (Gone Baby Gone). Po stránce scénáře se tedy nemusíme ničeho obávat, klíčové je ale zatím neobsazené místo režiséra. Jacques Audiard totiž natočil originál tak nekompromisním a surovým způsobem, že by jakékoliv zjemnění materiálu bylo velkým zklamáním. Lehane to nicméně bude mít hodně těžké. Bude muset umně převést děj z francouzské věznice (plné arabských a alžírských emigrantů) do dosti okoukaného prostředí americké věznice, a zároveň se vypořádat s automatickou skepsí diváctva, která provází každý remake.

Zdroj: Variety

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest