Chaos Walking: Zajímavý nástupce Hunger Games

Chaos Walking: Zajímavý nástupce Hunger Games | Fandíme filmu
Po všech kopiích Potterů a Stmívání je tu další fantastický román pro mládež, který svou premisou dokáže vybočit z řady. Filmu se chopí Charlie Kaufman a Robert Zemeckis.

Chaos Walking (česky trilogie Chaos), původně knižní trilogie z dystopického světa blízké budoucnosti od britského spisovatele Patricka Nesse, se dočká filmového zpracování. Lze předpokládat, že se producenti pokouší napodobit úspěch Stmívání nebo ještě lépe aktuálních Hunger Games, tedy příběhů, jež také spoléhaly na dětské hlavní postavy, které jsou postaveny před životní výzvy ve smyšlených světech. Chaos Walking ale získalo především ve Velké Británii celou řadu nejrůznějších ocenění, tak snad v tomhle případě nepůjde jen o lacinou kopírku. Minimálně premisa zní poměrně zajímavě: 

Příběh je zasazen do světa, kde propukne záhadná infekce, která způsobí, že všechny živé bytosti navzájem slyší své myšlenky. V tu chvíli absolutně mizí veškeré soukromí. Hlavní roli v příběhu dvě malé děti, Todd Hewitt a Viola Eade, kteří se v propuklé epidemii střetávají s různými morálními problémy a jsou odkázaní pouze na sebe. Na pozadí ústředního příběhu hrozí celému světu válka, vykreslovány jsou hrůzy kolonizace, genocidy a ztráty blízkých.

Filmová práva vlastní společnost Lionsgate a napsáním scénáře byl pověřen Charlie Kaufman (držitel Oscara za Věčný svit neposkvrněné mysli). Jako režisér je s projektem spojován uznávaný Robert Zemeckis (trilogie Návrat do budounosti či Forrest Gump).

První díl z trilogie je plánován na rok 2015, kdy také vrcholí filmové Hunger Games. Bude právě Chaos Walking přebírat štafetu? Uvidíme, s čím nás společnost Lionsgate, potažmo Charlie Kaufman s Robertem Zemeckisem překvapí.

Zdroje: Book Riot, Deadline

Chaos Walking

01.03.2019 | USA
Sci-Fi
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest