Box Office: Tenisová Zendaya porazila v kinech všechny své oponenty

Box Office: Tenisová Zendaya porazila v kinech všechny své oponenty | Fandíme filmu
Amazon MGM Studios
Zobrazit dalších 11 obrázků
Rivalové ve svojí váhové kategorii táhnout, zato akční Boy Kills World zůstává na okraji zájmu.

Zatímco v březnu ukazovala kina sovu sílu, v dubnu pokladny předvádějí postupný sešup. Ačkoliv žádný měsíc letos ještě nenabídl takovou škálu zajímavých titulů jako právě končící „apríl“ (vyšly snímky Občanská válka, Rivalové, První znamení: Přichází satan!, Monkey Man…), vyložené masovky chybí. Je tak za námi pátý komerčně nejslabší víkend od začátku roku.

I 15 milionů dolarů tak stačilo na to, aby Rivalové (Challengers) stanuli na čele žebříčku návštěvnosti na největším kino trhu světa – ve Spojených státech. Ostatní trh dodaly dalších 10 milionů. Na první pohled se může zdát, že to při rozpočtu 55 milionů to není žádná sláva, avšak tohle je jeden z těch případů, kdy se produkce zahojila prodejem práv pro domácí video Amazonu a odprodejem mezinárodních distribučních práv předem, za pevně danou částku na ruku. Produkce tak má projekt dávno splacený a kino distributoři nejspíš díky injekci Amazonu za práva neplatili moc.

Že jste nikdy neslyšeli o filmu Unsung Hero? To není nijak překvapivé, protože jde o další z řady snímků, které cílí primárně na křesťanské americké publikum a propagace probíhá hlavně skrz jednotlivé farnosti. V malé konkurenci se tak film pokoutně vydrápal dokonce až na druhou příčku. Stačila na to částka 7,7 milionu a lze očekávat, že pár týdnů křesťané snímek v žebříčku udrží, ale pak Unsung Hero zmizí a už o něm nikdy nezazpíváme.

Godzilla x Kong: Nové imperium (Godzilla x Kong: The New Empire) se promítá už pátým týdnem, přesto to o víkendu vedle slabé konkurence stačilo na třetí příčku. K té filmu dopomohlo 7,2 milionu. Ve Spojených státech už je celkem na účtu skoro 182 milionů. Ve zbytku světa se Godzilla promítá na dalších 78 trzích, kde se podařilo utržit dalších skoro 15 milionů. To nám celkem dělá z mezinárodních trhů skoro 338 milionů a celosvětově více než 519 mega.

Až na čtvrtou pozici se propadá Občanská válka, jež před týdnem slavila prvenství. Divácký zájem nepropadl dramaticky (pokles o 37%), ale tržby snímku nikdy nebyly astronomické, takže při třetím víkendu promítání je z toho už jen 7 milionů. Nebo přesněji řečeno, slovo „jen“ by bylo na místě u nákladného velkofilmu, zatímco Civil War je menší produkce nezávislého studia A24. Tudíž celková dosavadní tržba ve výši 71 milionů není špatná. V A24 se nicméně pořád ještě budou muset solidně otáčet, aby drobnou pilnou prací postupně padesátimilionové náklady splatili .

Top pětku uzavírá upíří horor Abigail. Ten si za víkend může připočíst na účet dalších 5 milionů a celkem to tak už dělá skoro 19 milionů z USA a 28 z celého světa. Následuje The Ministry of Ungentlemanly Warfare, kde se výsledky nelepší. Už premiéra nebyla nic moc, teď divácký zájem o 57% poklesl. To znamená necelé 4 miliony tento víkend a necelých 16 milionů celosvětově. Tady ale většinu nákladů splatí odprodej velké části práv službě Amazon Prime Video, takže si režisér Guy Ritchie z komerčního neúspěchu v kinech nemusí dělat velkou hlavu.

Pak je tu už několikaměsíční držák, Kung Fu Panda 4. Spojené státy jí do prasátka přisypaly další 3,5 milionu, zbývajících 82 zemí téměř 12 milionů. Suma sumárum tedy 185 milionů v USA a 503 milionů celosvětově. Stále platí, že rodiny nemají příliš z čeho vybírat, takže je Panda prakticky nezastavitelná. Odrostlejší děcka by teoreticky mohla zamířit na Krotitele duchů: Říši ledu (Ghostbusters: Frozen Empire), ale moc to nedělají. Tento víkend je to lehce přes 3 miliony a v dosavadním úhrnu 188 milionů. Pořád tak platí, že relativně vysoký rozpočet nejspíš zhatil jakékoliv plány na další natáčení podobně nákladných pokračování pro kina.

Zato Duna: Část druhá (Dune: Part Two) se promítá už devátým týdnem, film už je dokonce na domácím videu a přesto stále dokázal vygenerovat za víkend skoro dvoumilionové tržby a celkově už je na úhrnu 704 milionů. To z druhé Duny děla zdaleka nejúspěšnější hollywoodský biják letošního roku. Uvidíme, zda se o tuhle pozici dokáže poprat už květnové Království Planeta opic, nebo si na skutečného vyzyvatele budeme muset počkat až do července, kdy přijde Já, padouch 4.

Top desítku uzavírá akční jednohubka Boy Kills World. Film měl sice poctivé ohlasy z festivalů a lidem se vesměs líbí, ale stačilo to jen na tržbu 1,6 milionu. Kuriózní je, že jen asi o sto tisíc méně utržila obnovená premiéra starého Vetřelce. Diváci čas od času klasiku na plátně prostě vidět chtějí. A milion utržila také obnovená premiéra Mumie z roku 2000.

Největší premiérou příštího týdne bude v USA Kaskadér (The Fall Guy), velká akční jízda s Ryanem Goslingem a Emily Blunt v hlavních rolích. Mezinárodně se však zatím film až tak nepředvedl. Dosud se dostal na 38 různých mezinárodních trhů a bylo z toho jen necelých 9 milionů. Tak snad to není signál, že si snímek nepovede dobře celkově. Protože pokud mají vznikat původní filmy a ne jen nejrůznější pokračování a remaky, tak na ty původní filmy lidi musí chodit…

Titulní foto: Rivalové

Zdroje: Box Office Mojo, Deadline I, II

Mumie

06.05.1999 | USA
Akční, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 12

Box Office: Tenisová Zendaya porazila v kinech všechny své oponenty | Fandíme filmu Box Office: Tenisová Zendaya porazila v kinech všechny své oponenty | Fandíme filmu Box Office: Tenisová Zendaya porazila v kinech všechny své oponenty | Fandíme filmu Box Office: Tenisová Zendaya porazila v kinech všechny své oponenty | Fandíme filmu Box Office: Tenisová Zendaya porazila v kinech všechny své oponenty | Fandíme filmu Box Office: Tenisová Zendaya porazila v kinech všechny své oponenty | Fandíme filmu Box Office: Tenisová Zendaya porazila v kinech všechny své oponenty | Fandíme filmu Box Office: Tenisová Zendaya porazila v kinech všechny své oponenty | Fandíme filmu Box Office: Tenisová Zendaya porazila v kinech všechny své oponenty | Fandíme filmu Box Office: Tenisová Zendaya porazila v kinech všechny své oponenty | Fandíme filmu Box Office: Tenisová Zendaya porazila v kinech všechny své oponenty | Fandíme filmu Box Office: Tenisová Zendaya porazila v kinech všechny své oponenty | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest