Jak sledovat Oscary 2024

Jak sledovat Oscary 2024 | Fandíme filmu
ABC
Zobrazit další 3 obrázky
Předávání nejvyšší filmové ceny nezačne tak pozdě, jak bývalo zvykem. Je hned několik možností, jak je sledovat.

Je to tady zas. Po roce nás čeká malý svátek pro všechny filmové „úchyly“, kteří neváhají pro svůj koníček obětovat spánek. V noci z neděle 10. března na pondělí 11. března budeme sledovat v přímém přenosu předávání Oscarů, celosvětově nejprestižnější filmové ceny.

Letos se nad námi oscaroví bohové smilovali a rozhodli se, že přenos začne o hodinu dříve, to znamená, že 96. ročník bude předávaný už od půlnoci středoevropského času. Přenos je vždycky dlouhý, může trvat zhruba tři a půl až čtyři a půl hodiny, podle toho, jak moc se podaří v daném roce přetáhnout předem daný čas. Pro české a slovenské diváky je tak hodinový posun spásný: Nepůjdeme do postele až se svítání, ale s trochou štěstíčka už před čtvrtou hodinou ranní.

Sledování Oscarů je vždy trochu ošemetná věc. U nás ceremoniál oficiálně nabízí ČT2, ale pro část diváků to má velký háček. Přenos je doplněný českým simultánním překladem a komentářem. Pro některé diváky je to požehnání, pro ty anglicky hovořící spíš kletba. Namísto přesné kadence vtipů a procítěných proslovů předávajících a oceněných slyšíte jen české komentátory, kteří se v časovém presu pokoušejí alespoň zhruba přeložit, co se právě děje. Půlka zážitku je tak pryč. Americká stanice ABC, která ceremoniál vyrábí, sice má webový přenos a chytré aplikace, avšak ty jsou uzamčené pouze pro americký trh. Lokální divák je tedy využije jedině s VPN. Jestli vám ani jedna varianta nevyhovuje, je možné přenos sledovat také na německy hovořících satelitních stanicích ORF 1 a PRO 7.

Pokud vám bohatě stačí text, tak není nic jednoduššího, než sledovat FandimeFilmu.cz. Výsledky budeme průběžně doplňovat po celou noc přímo tady na webu, případně na našem Instagramu. Krom výsledků nabídneme zítra také komentář. Odkazy na články najdete také na našem Facebooku.

Podklady a foto: ABC / Akademie filmového umění a věd

Galerie: 4

Jak sledovat Oscary 2024 | Fandíme filmu Jak sledovat Oscary 2024 | Fandíme filmu Jak sledovat Oscary 2024 | Fandíme filmu Jak sledovat Oscary 2024 | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest