Tom Cruise se po spoustě akčních let chystá točit s oscarovým režisérem

Tom Cruise se po spoustě akčních let chystá točit s oscarovým režisérem | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Alejandro González Iñárritu po Revenantovi chystá další velký film pro kina.

Kdysi dávno střídal Tom Cruise jako na běžícím páse spolupráci s výraznými autory charakterních dramat a komedií. Točil s Martinem Scorsesem, Barrym Levinsonem, Oliverem Stonem, Robem Reinerem, Sydnym Pollackem, Stanleym Kubrickem nebo Paulem Thomasem Andersonem.

Posledních zhruba dvacet let v jeho kinematografii nicméně víc a víc převažovaly akční velkofilmy, přičemž kompletně v jiném módu jsme jej naposledy viděli v roce 2012 v muzikálu Rock of Ages. I do budoucna chystá další akční velkofilmy – Mission: Impossible 8, Top Gun 3 nebo sci-fi natáčenou na vesmírné stanici ISS.

Nicméně i nezničitelný Cruise stárne a pomalu se začíná porozhlížet i po rolích, kde si nebude muset pro diváckou zábavu přelámat všechny kosti v těle. Nedávno uzavřel velkou smlouvu se studiem Warner Bros. a už podle starších zpráv se hned začal poohlížet po spolupráci s nějakým velkým režisérským tvůrcem.

Nabídka přišla poměrně záhy. Tom se dozvěděl, že pro Warnery nový film chystá Alejandro González Iñárritu, hned se s ní sešel a začali jednat o tom, že Cruise ve filmu skutečně vystoupí. Jednání ještě neskončila, ale pokud se nic nepokazí, oba pánové natočí společný film. Zatím nevíme, jak by se měl jmenovat nebo o čem bude pojednávat. Zřejmé je pouze to, že po Bardovi bude Iñárritu opět točit v angličtině, jde o původní námět (nikoliv adaptaci jakékoliv předchozí látky) a má jít o rozmáchlý projekt, jenž bude uváděný na plátnech v kinech.

Jak Cruise, tak Iñárritu mají chystaný film produkovat. Scénář loni režisér napsal spolu se Sabinou Berman (Gloria) a podíleli se na něm také Alexander Dinelaris a Nicolas Giacobone, kteří oba spolupracovali s Alejandrem na Birdmanovi (Nicolas také na Biutiful a Bardovi). Iñárritu se proslavil snímky Amores perros – Láska je kurva, 21 gramů a Babel, později dostal v různých kategoriích celkem čtyři Oscary za Birdmana a Revenanta. Už předtím byl nominovaný za Amores perros, Babel a Biutiful. Svůj příští velkofilm měl Alejandro původně v plánu točit hned po Revenantovi, ale nakonec se rozhodl, že si oddechne. Nějaký čas netočil vůbec a odpočinek si zpestřil natáčením Barda, svojí dlouholeté srdcovky, kterou mu nakonec zaplatil před dvěma lety Netflix.

Zatím není příliš zřejmé, kdy bychom se filmu mohli dočkat.

Titulní foto je ilustrační, Tom Cruise ve filmu Tom Curise ve filmu Jack Reacher

Zdroje: Deadline, The Hollywood Reporter, Indie Wire

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest