Mladá dáma: V novém traileru má souboj s drakem konečně říz

Mladá dáma: V novém traileru má souboj s drakem konečně říz | Fandíme filmu
Netflix
Zobrazit dalších 5 obrázků
Millie Bobby Brown je zahozená jako kus hadru, aby si sektářské královstvíčko mohlo dál spokojeně zavírat oči nad dračím problémem.

Netflix znovu předvádí svou novou pohádkově-ačkní fantasy Mladá dáma (Damsel), kterou od 8. března nabídne svým předplatitelům po celém světě. Snímek pojednává o princezně předhozené drakovi (Millie Bobby Brown), která se nemůže spolehnout na žádné prince a musí se zachránit sama.

Osobně mi předchozí upoutávky příliš nesedly, film na mě v nich působil dost uměle, jako výdobytek zakázkové výroby, kde se Netflix počítačovými triky snaží zamaskovat skutečnost, že vyprávění postrádá něco jiného, čím by mohlo opravdu zaujmout, nějakou invenci. Tahle upoutávka je přeci jen lepší. Roli asi hraje i to, že postprodukce už je daleko dotaženější než dřív a ukázka se může pochlubit řadou celkem hezkých záběrů (třeba s hořícími ptáky). Zároveň ale Mladé dámě prospívá, že zahrála na daleko temnější struny.

Místo pohádkových aspektů a hrdinství se tu daleko víc podtrhuje skoro až hororová povaha příběhu. Konkrétně je tím myšlena děsivost toho, v jaké míře lidé dovedou být sobečtí. Hrdinka je použitá a odhozená jako věc. Spousta blízkých ji naprosto bezostyšně lže a podrazí. A ještě si to celé dovedou omlouvat bláboly o tom, jakou prožila princezna čest. Naopak je potom škoda, že se některé zjevné motivy vyslovují nahlas. Že se hrdinka vlastně mstí za všechny dívky, které byly takhle zneužity, to je dané, to není potřeba teatrálně deklamovat.

Uvidíme, jak se nakonec filmu podaří své různé tváře vybalancovat, čekat už ostatně budeme ani ne měsíc.

Princezna Elodie (Millie Bobby Brown) se provdá za prince jen aby zjistila, že ji chtěl pouze obětovat drakovi, aby jeho rodina splatila dávný dluh. Místo toho, aby jí přispěchal na pomoc jiný urozený princ, postaví se hrdinka okřídlenému tvorovi sama. Pokud má mít šanci přežít, bude muset vzít rozum do hrsti. Dále hrají Angela Bassett, Robin Wright, Ray Winstone či Nick Robinson. Film zrežíroval Juan Carlos Fresnadillo. Scénář napsal Dan Mazeau. Datum premiéry Netflix stanovil na 8. března.

Podklady a foto: Netflix

Galerie: 6

Mladá dáma: V novém traileru má souboj s drakem konečně říz | Fandíme filmu Mladá dáma: V novém traileru má souboj s drakem konečně říz | Fandíme filmu Mladá dáma: V novém traileru má souboj s drakem konečně říz | Fandíme filmu Mladá dáma: V novém traileru má souboj s drakem konečně říz | Fandíme filmu Mladá dáma: V novém traileru má souboj s drakem konečně říz | Fandíme filmu Mladá dáma: V novém traileru má souboj s drakem konečně říz | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest