Minecraft: Natáčení začalo, známe obsazení

Minecraft: Natáčení začalo, známe obsazení | Fandíme filmu
Microsoft
Jason Momoa vede hrdiny do kostičkového světa úspěšné videohry, který oživí výtvarník Pána prstenů.

Hollywood se dlouhodobě snaží ždímat známé značky. Podařilo se mu to s komiksy, s knižními hity, s životy slavných osobností, s divadelními hrami. Mezi nejúspěšnější značky patří dlouhodobě videohry, u těch se však léta nedařilo přenést zájem také na plátna. V posledních letech se to ale zlepšuje, spolu se snímky jako Ježek Sonic, Pokémon: Detektiv Pikach, Pět nocí u Freddyho a především Super Mario Bros. ve filmu.

Teď velká očekávání předcházejí chystanému snímku Minecraft, který patří mezi ty vůbec největší fenomény vůbec. Minecraft se řadí mezi sedm historicky nejúspěšnějších značek a zvlášť mezi mladšími hráči nenajdete prakticky nikoho, kdo by ke kreativní hře plné kostek alespoň nepřičichl.

Jen u nás na webu píšeme o chystaném snímku od roku 2014 a přípravy se různě odkládaly. Teď konečně můžeme s jistotou říct, že se filmového Minecraftu dočkáme, protože v polovině ledna padla první klapka. Točí se v ateliérech na Novém Zélandu, kde se jako výtvarník ke štábu připojil Grant Major, jenž předtím připravil například Pána prstenů, Mulan nebo Green Lanterna.

Postupně jsme se také dozvěděli, kdo ve snímku bude hrát. Budou to: Jason Momoa, Jack Black, Kate McKinnon, Jemaine Clemen, Emma Myers, Danielle Brooks, Sebastian Eugene Hansen a Jennifer Coolidge. V minulosti se o jednu z rolí ucházel Matt Berry, ale v současnosti už jeho jméno se snímkem spojováno není. Je tedy docela dobře možné, že danou roli nakonec dostal Black nebo Clemen.

Zatím nevíme prakticky nic o tom, o čem vlastně bude snímek pojednávat. Herní předloha není příběhová, odehrává se v otevřeném světě, kde jde dělat skoro cokoliv a často hráči něco budují, namísto toho, aby zažívali nějaké dobrodružství. U starší verze se uvádělo, že má film pojednávat o dospívající dívce a skupině dobrodruhů, kteří musejí zachránit svět Overworld před nebezpečným drakem. Na projektu se však vystřídalo tolik scenáristů, že vůbec není jisté, zda tohle pořád platí.

Black, Brooks a Hansen vystupují ve filmu jako Steve, Dawn a Henry. To na první poslech nezní zrovna jako jména postav z klasického fantasy příběhu. Možná tedy potkáme v Minecraftu nějakou kombinaci skutečného a fantaskního/videoherního světa? Podobně jako ve filmech à la Jumanji / Ready Player One / Tron / Free Guy? To je ale v tuhle chvíli pouze osobní spekulace, na nějaké potvrzené informace si ještě musíme počkat.

Film režíruje Jared Hess. O tom, kdo bude nakonec pod snímkem podepsaný jako scenárista, se teprve rozhoduje. Datum české premiéry je stanoveno na 3. dubna 2025.

Titulní foto je ilustrační, z herní předlohy

Zdroje: Deadline I, II, III, IV, V, The Salt Lake Tribune

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest