Jackdaw: Z nového traileru odkapává špína chudé britské periferie

Jackdaw: Z nového traileru odkapává špína chudé britské periferie | Fandíme filmu
Vertigo Releasing
Zobrazit dalších 7 obrázků
Drsná kriminálka dostává pochvalné recenze, láká na stylové zpracování a nekompromisní vyprávění.

Kriminální thriller Jackdaw není žádný drahý velkofilm, natočil jej začínající tvůrce, přesto si začíná vytvářet pověst snímku, který by si minimálně příznivci ostrých kriminálek neměli nechat ujít. Pro důraz na výrazný hudební podkres, stylový vizuál a naopak docela neutěšenou náplň vyprávění, je občas film přirovnávaný k dnes již kultovnímu Drive s Ryanem Goslingem.

Teď je tu nový trailer, který ilustruje zážitek, jaký mohou diváci zvědavě vyhlížet. Industriální britská periferie, lidé bez nadějných životních vyhlídek, zádumčivý hrdina, který se neochotně do toho bahna noří. K tomu příležitostné výbuchy násilí a z řetězu utržený antagonista, co se tváří jako ten typ parchanta, co chce po Jokerově vzoru především rozsévat chaos.

Dosavadní recenze Jackdaw vesměs chválí jako solidní žánrovou jednohubku, která si na nic nehraje a chce diváka napnout a zajímavě naplnit svou vlastní škatulku. Vypadá to, že režisér Jamie Childs před sebou potenciálně může mít zajímavou kariéru.

Děj se odehrává během jediné noci na severovýchodě Anglie, v přímořské průmyslové oblasti. Protagonistou je Jack Dawson, armádní veterán a bývalý motokrosový šampion. Ten se vrací po smrti matky do rodného města, aby se postaral o svého bratra. Doufá, že se mu podaří začít nový život a dopomoci mu k tomu může kšeftík, co mu mu nabídne Silas, starý kamarád ze školy a místní kriminálník. Zpočátku to vypadá, že půjde o jednoduchou prácičku: Vyzvednout balíček v Severním moři. Zakázka se ale změní v noční můru. Jack je zrazený a unesou mu bratra. Během jedné noci plné násilí Jack potkává staré kamarády a nepřátele, hledá odpovědi a hlavně se pokouší zůstat naživu.

V hlavní roli Oliver Jackson-Cohen. V těch dalších vystupují Jenna Coleman, Thomas Turgoose, Allan Mustafa, Rory McCann, Vivienne Acheampong, Joe Blakemore a Leon Harrop. Film jde závěrem ledna do britských kin, o další distribuci zatím nejsou informace.

Podklady a foto: Vertigo Releasing

Galerie: 8

Jackdaw: Z nového traileru odkapává špína chudé britské periferie | Fandíme filmu Jackdaw: Z nového traileru odkapává špína chudé britské periferie | Fandíme filmu Jackdaw: Z nového traileru odkapává špína chudé britské periferie | Fandíme filmu Jackdaw: Z nového traileru odkapává špína chudé britské periferie | Fandíme filmu Jackdaw: Z nového traileru odkapává špína chudé britské periferie | Fandíme filmu Jackdaw: Z nového traileru odkapává špína chudé britské periferie | Fandíme filmu Jackdaw: Z nového traileru odkapává špína chudé britské periferie | Fandíme filmu Jackdaw: Z nového traileru odkapává špína chudé britské periferie | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest