Sněžné bratrstvo: Drsný boj o přežití v zasněžených horách má nový traileru

Sněžné bratrstvo: Drsný boj o přežití v zasněžených horách má nový traileru | Fandíme filmu
Netflix
Zobrazit dalších 7 obrázků
Za Oscary a na Netflix míří skutečný příběh havárie letadla, která přeživší donutila, aby si skutečně sáhli na dno.

Příběh letecké havárie z roku 1972 je docela dobře známý, bohužel také kvůli tomu, že přeživším v zoufalé snaze o udržení při životě po čase nezbylo nic jiného, než jíst zesnulé spolucestující. Režisér J.A. Bayona přinesl novou filmovou adaptaci pojmenovanou Sněžné bratrstvo (Society of the Snow / La sociedad de la nieve), která se dočkala uvedení na letošním festivalu v Benátkách. Tam si vysloužila docela pozitivní ohlasy, kdy novináři chválí intenzivní zážitek, jaký dokáže snímek předat.

K premiéře filmu dojde v několika málo kinech ještě před koncem roku, aby jej Španělsko stihlo vyslat jako svého oficiálního kandidáta pro boj o oscarovou nominaci v mezinárodní kategorii. U nás se Bratrstva dočkáme 4. ledna 2024 na Netflixu. Ten aktuálně zveřejnil nový trailer s českými titulky, v němž je docela dobře patrné, že se tvůrcům zřejmě opravdu podařilo přenést na diváka mráz z argentinských And.

V roce 1972 havarovalo v Andách letadlo směřující z Uruguaye do Chile. Na palubě krom posádky cestovali členové ragbyového týmu, jejich rodiny a přátelé. Celkem 45 lidí. Vinou špatného počasí a nezkušeného kopilota začalo letadlo předčasně klesat, zasáhlo horu, ztratilo křídla a ocas a trup sklouzl po svahu a zůstal zaklíněný v horách. Část lidí zemřela ihned při pádu, část později na jeho následky. Zbylí přeživší byli v horách uvěznění celkem 72 dní. Záchranářské práce komplikovalo hledání bílého letadla na zasněžených vrcholcích. Přeživší byli vystavení extrémnímu počasí a nadmořské výšce, lavině a hladu. Nakonec se někteří uchýlili ke kanibalismu.

V hlavních rolích vystupují argentinští a uruguayští herci, konkrétně Enzo Vogrincic Roldán, Matías Recalt, Agustín Pardella, Tomas Wolf, Diego Ariel Vegezzi, Esteban Kukuriczka, Francisco Romero, Rafael Federman, Felipe González Otaño, Agustín Della Corte, Valentino Alonso, Simón Hempe, Fernando Contigiani García, Benjamín Segura nebo Jerónimo Bosia. Režíruje J.A. Bayona.

Podklady a foto: Netflix

Galerie: 8

Sněžné bratrstvo: Drsný boj o přežití v zasněžených horách má nový traileru | Fandíme filmu Sněžné bratrstvo: Drsný boj o přežití v zasněžených horách má nový traileru | Fandíme filmu Sněžné bratrstvo: Drsný boj o přežití v zasněžených horách má nový traileru | Fandíme filmu Sněžné bratrstvo: Drsný boj o přežití v zasněžených horách má nový traileru | Fandíme filmu Sněžné bratrstvo: Drsný boj o přežití v zasněžených horách má nový traileru | Fandíme filmu Sněžné bratrstvo: Drsný boj o přežití v zasněžených horách má nový traileru | Fandíme filmu Sněžné bratrstvo: Drsný boj o přežití v zasněžených horách má nový traileru | Fandíme filmu Sněžné bratrstvo: Drsný boj o přežití v zasněžených horách má nový traileru | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest