The Origin: Netradiční horor nás zavede do pravěku

The Origin: Netradiční horor nás zavede do pravěku | Fandíme filmu
Bleecker Street
Zobrazit další 1 obrázek
Pro drsný survival thriller z doby kamenné si filmaři nechali připravit umělý jazyk.

Snímek The Origin (Původ) se rodil dost bolestivě. Námět vznikl už v roce 2015. Natáčelo se za covidové pandemie a šlo o jeden z vůbec prvních projektů, které se nějakým způsobem snažily přijít na to, jak točit navzdory lockdownům. Loni konečně přišlo festivalové uvedení, z něhož vzešly poměrně slušné recenze a hromada nominací na British Independent Film Awards. Přesto na uvedení stále čekáme a první mezinárodní termín má snímek ohlášený na příští únor, kdy začne kino distribuce v USA. Během několika let od natáčení se také stačil změnit název – původně měl být survival thriller (dle některých horor) uvedený pod názvem Out of Darkness (Z temnoty).

Děj se odehrává před 45 tisíci lety. Sledujeme šestičlennou skupinku pralidí, která se vydala přes moře najít nový domov. Hladoví a jsou zoufalí. Hledají přístřeší a míří ke vzdáleným horám, kde doufají, že naleznou dostatek jeskyní vhodných k úkrytu. Jakmile padne noc, začnou mít obavy. Uvědomí si totiž, že nejsou sami. Ze tmy je sleduje a posléze loví cosi zlého, potenciálně mystického. Klan čelí nebezpečí, jež se nedá porovnat s čímkoliv, co doposud poznal. Vztahy ve skupině se rozpadají a jedna mladá žena je odhodlaná přežít za jakoukoliv cenu.

Natáčelo se na Skotské vrchovině a postavy se mezi sebou dorozumívají jazykem Tola, který pro filmaře vyvinuli lingvisté a archeologové. Jako svou prvotinu snímek zrežíroval Andrew Cumming a napsal Ruth Greenberg. Safia Oakley-Green v hlavní roli dostala za svůj výkon British Independent Film Award. Dále hrají Chuku Modu, Kit Young, Iola Evans, Luna Mwezi a Arno Luening.

Podklady a foto: Bleecker Street

Galerie: 2

The Origin: Netradiční horor nás zavede do pravěku | Fandíme filmu The Origin: Netradiční horor nás zavede do pravěku | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest