Alchymista: Jeden z nejúspěšnějších románů čeká zfilmování

Alchymista: Jeden z nejúspěšnějších románů čeká zfilmování | Fandíme filmu
HarperCollins Publishers
Klasika Paula Coelha si našla scenáristu a po čtenářích se představí také divákům.

Alchymista se dočká zfilmování. Podle zprávy magazínu Deadline je kniha Paula Coelha světově nejpřekládanějším románem od momentálně žijícího autora. Příprava filmové verze je tak minimálně z obchodního hlediska zcela logická. Momentálně filmovou verzi připravuje společnost Legendary Entertainment. Scénář píše Jack Thorne, muž podepsaný pod Jeho temné esence, Harryho Pottera a prokleté dítě, Enolu Holmes či (Ne)obyčejného kluka.

Alychmista vyšel v původním portugalském znění v roce 1988. Po počátečním nenápadném uvedení se postupně stal z knížky hit. Přišel mezinárodní věhlas a Coelho vyletěl ke hvězdám. Anotace českého knižního vydání praví: Takřka pohádkové vyprávění o cestě španělského pastýře za zakopaným pokladem, vycházející z příběhu o splněném snu ze sbírky Tisíc a jedna noc, je zároveň výzvou k naplnění vlastního osudu i poznáním posvátnosti světa, v němž žijeme. Na cestě za oním dvojím pokladem, plné zkoušek a důležitých setkání, je třeba dbát všech znamení a s neustálou trpělivostí a odvahou (jako alchymista sledující proměnu obyčejného kovu ve zlato) přetvořit samu svou osobnost.

Alchymista už byl zpracovaný jako komiks, či jako divadelní hra. Filmová verze se připravuje přinejmenším od roku 2003. Od té doby práva drželo několik různých produkcí a kolem příprav se točila řádka osobností. Jmenovitě třeba Laurence Fishburne, Idris Elba, Tom Hollander či Will Smith. Uvidíme, koho se podaří získat k natáčení tentokrát a zda se po letech slepých uliček konečně Alchymista dostane až před kamery.

Titulní foto je ilustrační, komiksová adaptace

Zdroj: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest