Blade: Snímek dostal na starost scenárista Logana

Blade: Snímek dostal na starost scenárista Logana | Fandíme filmu
New Line Cinema
Marvelovský upír už poněkolikáté mění scenáristu a je kolem toho řada dalších drbů.

Nové filmové zpracování komiksového Bladea už mělo v rukou několik scenáristů. Podíleli se na něm Stacy Osei-Kuffour, Michael Starrbury a jistě také oba dosavadní režiséři: Bassam Tariq a Yann Demange. Těsně před začátkem stávky scenáristů se letos na jaře na scénář podíval také Nic Pizzolatto. Tím to ale podle všeho nekončí.

Podle magazínu Variety a filmového reportéra Jeffa Sneidera nově píše scénář Michael Green. Ten napsal Blade Runnera 2049, všechny tři Poirotovy filmy s Kennethem Branaghem, ale také Logana, jednu z nejchválenějších komiksovek vůbec, za niž byl dokonce nominovaný na Oscara.

Variety tvrdí, že se na projektu vystřídalo dokonce přinejmenším pět různých scenáristů. Podle jeho zdrojů se dlouhodobě nedařilo scénář rozlousknout a neustále se měnil. V určitou chvíli podle jednoho ze zdrojů dokonce ani neměl být Blade hlavní postavou. Tohle tvrzení však od té doby bylo z několika stran rozporováno. Dokonce i scenárista Michael Starburry, který na filmu pracoval zhruba před rokem, na svém Twitteru uvedl, že minimálně do jeho odchodu v žádné z verzí scénáře nic takového nebylo a Blade rozhodně byl hlavní postavou.

Představitel hlavní role Mahershala Ali měl být podle Variety problémy se scénářem tak otrávený, že prý v jednu chvíli vyhrožoval, že odejde. Právě na základě toho měl být údajně najatý Green, který by měl psát celý scénář znovu od nuly. Variety dále dodává, že se v kuloárech „spekuluje“ o tom, že Marvel bude chtít natočit snímek levně, za méně než 100 milionů dolarů. To v tuhle chvíli nicméně berte skutečně jako spekulace.

Podstatné pro tuto chvíli je, že je na palubě podle všeho nový scenárista. Tak třeba se mu konečně povede projekt dotáhnout až před kamery.

Blade je v komiksech poloviční upír, jenž se věnuje likvidování upírů, kteří svoji žízeň po krvi ukájejí na lidských obětech. V letech 1998-2004 s ním vznikly tři celovečerní filmy s Wesleym Snipesem v hlavní roli. Pro Snipese je Blade životní role a od té doby se snaží k postavě vrátit, nicméně prozatím bez úspěchu. V roce 2006 vznikla také rychle zapomenutá televizní série. V roce 2019 byl oficiálně oznámený nový Blade a do hlavní role byl obsazen Mahershala Ali. Poslední verzi scénáře má psát Michael Green. Aktuálním režisérem je Yann Demange. Datum premiéry je stanoveno na 13. února 2025.

Titulní foto je ilustrační, ze staršího Bladea

Zdroje: Michael Starburry, Jeff Sneider, Variety

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest