Hunger Games: Balada o ptácích a hadech – Masivní pětiminutová upoutávka jde do hloubky

Hunger Games: Balada o ptácích a hadech – Masivní pětiminutová upoutávka jde do hloubky | Fandíme filmu
Lionsgate
Zobrazit další 3 obrázky
Žádný jiný trailer vám film z historie Hunger Games nepředstaví tak dobře, jako tenhle dlouhatánský macek.

Jedním z výraznějších filmů letošního podzimu budou Hunger Games: Balada o ptácích a hadech. V půlce listopadu se vrátíme do dystopického světě Panemu, konkrétně 64 let před původní Hunger Games. Dosavadní trailery často stavěly do značné míry na náladě a dramatických momentech. Teď je tu skoro pětiminutová upoutávka, kde je na všechno daleko víc prostoru.

Jednotlivé charakterní situace lze vykreslit v kontextu. Stejně tak fungování společnosti. Z toho, jak Peter Dinklage prezentuje fungování Hladových her vyloženě běhá mráz po zádech. Celý fiktivní svět je značně krutý a nelítostný. Výtvarné zpracování dystopické reality je impozantní. Hudební složka vyprávění hezky dokresluje. Jen ty trikové sekvence pořád vypadají hrozně uměle. Snad výsledný dojem v kině bude lepší, nicméně zatím v určitých momentech Balada o ptácích a hadech vypadá jak videohry.

Začínají desáté Hladové hry. Osmnáctiletý Coriolanus Snow čeká jen na to, jak v nich zazáří. Tentokrát jako mentor jednoho z vyvolených. Tvrdě dřel, aby dokázal naplno využít svůj šarm, znalosti a dovednosti, které mohou dovést vyvoleného k vítězství. Bohužel, štěstěna mu není nakloněna. Dostal ponižující úkol. Trénovat největšího outsidera, dívčí zástupkyni chudého dvanáctého kraje Lucy Gray. V aréně bude probíhat boj na život a na smrt. Mimo arénu se v Coriolanovi ale probouzejí city... a tak se musí rozhodnout, zda bude dodržovat pravidla nebo se bude řídit pudem sebezáchovy, který mu radí něco jiného. Boj o přežití nakonec odhalí, kdo je nevinné ptáče a kdo had, čekající na svou příležitost zaútočit.

Prequel původní série s Jennifer Lawrence bude uvedený v českých kinech 16. listopadu 2023. V hlavních rolích vystupují Tom Blyth a Rachel Zegler. Jako režisér se vrací Francis Lawrence. Poslední verzi scénáře napsal Michael Lesslie, který upravil starší scénář od autorky předlohy Suzanne Collins a Michaela Arndta. V dalších úlohách rolích vystupují Hunter Schafer, Jason Schwartzman, Peter Dinklage, Viola Davis a další.

Podklady a foto: Lionsgate

Galerie: 4

Hunger Games: Balada o ptácích a hadech – Masivní pětiminutová upoutávka jde do hloubky | Fandíme filmu Hunger Games: Balada o ptácích a hadech – Masivní pětiminutová upoutávka jde do hloubky | Fandíme filmu Hunger Games: Balada o ptácích a hadech – Masivní pětiminutová upoutávka jde do hloubky | Fandíme filmu Hunger Games: Balada o ptácích a hadech – Masivní pětiminutová upoutávka jde do hloubky | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest