Kapitán Phillips: Tom Hanks proti somálským pirátům

Kapitán Phillips: Tom Hanks proti somálským pirátům | Fandíme filmu
Je tu další aktuální akční drama z dílny Paula Greengrasse (Jason Bourne), které si můžete přiblížit hned ve dvou trailerech.

Útoky somálských pirátů na obchodní lodě v Indickém oceánu nenechaly filmaře klidnými, a tak nám v loňském roce dánští tvůrci předvedli tuto tématiku ve filmu Únos (Kapringen) a letošní podzim se nám to samé chystá ukázat i Hollywood (Columbia Pictures). Ten na to jde s velkou parádou a film s názvem Kapitán Phillips nesvěřil do rukou, nikomu menšímu než Paulu Greengrassovi (2x Bourne, Let číslo 93) a do role kapitána obsadil Toma Hankse. V dalších rolích pak uvidíme Catherine Keener (Capote, Útěk do divočiny), Maxe Martiniho (Pacific Rim), Corey Johnsona (Kick-Ass, X-Men: První třída) a další. Scénář napsal Billy Ray (Na odstřel, Hunger Games).

Příběh, napsaný podle skutečné události, která se odehrála v roce 2009, nás zavede na obří nákladní loď Alabama. Tu si za svůj lehký cíl vyhlídnou kalašniky ozbrojení somálští piráti. Posádka Alabamy byla ale krátce před vyplutím proškolena jak se v takové situaci chovat. Po intermezzu mezi kontejnery nás zápletka přenese do malé evakuační lodě, na jejíž palubě se již nachází pouze čtyři piráti a kapitán Phillips. A protože nákladní loď pluje pod vlajkou USA, únoscům se na paty přilepili chlapci z Navy SEAL.

Na film se netrpělivě čeká, všichni očekávají napínavou podívanou, na kterou jsou od Greengrasse zvyklí (rekonstrukce má rád, viz Zelená zóna). Z trailerů na nás dýchá realističnost (podvyživení piráti), stoupající napětí a drama na obou stranách příběhu (nečekejme jednoduchý soud nad zlem). Film se dokončuje, světovou premiéru má na filmovém festivalu v New Yorku 27. 9. 2013, u nás se můžeme těšit 21. 11. 2013.

Kapitán Phillips - Dva trailery

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest