To je vražda, napsala: Klasickou detektivku čeká filmové zpracování

To je vražda, napsala: Klasickou detektivku čeká filmové zpracování | Fandíme filmu
CBS
Vlezlá postarší dáma bude opět vyšetřovat. S novou tváří a v kinech.

Loni nás opustila Angela Lansbury, herečka pro řadu diváků navždy spjatá s rolí Jessicy Fletcher, mazané stárnoucí dámy, která se každou chvíli nachomýtne k nějaké vraždě a rovnou ji pomůže vyšetřit. Mezi lety 1984 – 1996 byla hrdinkou televizního seriálu To je vražda, napsala (Murder, She Wrote). Vzniklo celkem 264 epizod a 4 televizní filmy. Po čase začaly být zápletky poněkud repetitivní a z dnešního pohledu už může seriál působit zastarale a naivisticky, avšak ve své době vyčníval nad konkurenci, díky lehkému humoru, laskavému tónu a především samotné postavě Jessicy Fletcher. Seriál inspiroval řadu dalších budoucích detektivních příběhů, jmenovitě se k němu odkazuje například Rian Johnson, autor úspěšného snímku Na nože, či seriálu S ledovým klidem.

Asi není potřeba připomínat, že Hollywood dříve či později opráší všechno, co má na sobě alespoň trochu známou visačku. Návrat To je vražda, napsala tak byl jen otázkou času. Po smrti Angely Lansbury nejde o pokračování, ale o nové zpracování. To na první pohled může působit jako další z řady komerčních projektů, které nestojí ani za odplivnutí, nicméně zrovna v tomhle případě je tu alespoň jedna věc, která hovoří ve prospěch připravované novinky.

Scénář před začátkem hollywoodské stávky začaly připravovat Lauren Schuker Blum a Rebecca Angelo. Ty mají na kontě aktuálně dobře hodnocenou novinku Peníze těch tupců nebo řadu epizod seriálu Orange Is the New Black. Napsaly také chystaného Vlkodlaka a Bride se Scarlett Johansson. Chystaný snímek by tak mohl vykazovat alespoň nějakou bazální úroveň. Přípravy projektu jsou pozastavené, dokud neskončí scenáristická a herecká stávka v Hollywoodu.

Foto: Seriál To je vražda, napsala

Zdroj: Collider

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest