Hunger Games: Balada o ptácích a hadech – Nový trailer blíž představuje příběh

Hunger Games: Balada o ptácích a hadech – Nový trailer blíž představuje příběh | Fandíme filmu
Lionsgate
Zobrazit dalších 19 obrázků
Herecké obsazení se opět podařilo vybrat výrazné, ale bude to stačit, aby nové „Hladové hry“ nepůsobily jako recyklace?

Série Hunger Games je zvláštní úkaz. Při bližším prozkoumání fungování dystopické tyranie nedává příliš velký smysl, podobně jako technické zpracování velkolepé vražedné show, určené k ponižování podrobených nižších kast. Jednotlivé filmy ale fungovaly docela dobře jako zveličené podobenství útisku ve skutečném světě. Když si vezmete, že jsou „Hladové hry“ určené primárně mládeži, tak jde vlastně o překvapivě dospělou podívanou, která skrze zábavný hrdinský příběh nutí mladé diváky přemýšlet o tyranii, vzdoru a morální nejednoznačnosti většiny životních rozhodnutí. Vyprávění se také opíralo o výraznou symboliku a ikonografii. Toho se dařilo docilovat nejen vizuálním zpracováním futuristického Panemu, ale také hudbou, šikovnou prací s elementem osudovosti a především skrze skvělé herecké obsazení.

Aktuálně byl zveřejněný trailer pro snímek Hunger Games: Balada o ptácích a hadech – prequel, který je zasazený několik desítek let do minulosti před původní Hunger Games. Na první pohled je ohromně diskutabilní, zda má vůbec smysl se k látce ještě vracet. Viděli jsme Hladové hry při jejich vrcholu a pádu. Už víme, jak útisk vypadá a jak skončí. Mohou tedy rané časy imperiální nadvlády přinést vůbec něco nového? Na to upoutávka nedává jednoznačnou odpověď, ačkoliv se snaží diváky přesvědčit alespoň o tom, že další příběh ze světa Hunger Games se opravdu může od toho původního lišit. Panem ještě nedospěl do svojí načančané podoby, kterou známe z původních filmů. Je hrubší, syrovější. A tahákem by zřejmě mělo být, že uvidíme, jak se z Corionala Snowa stane budoucí krutý prezident celé země, jak jej ztvárnil Donald Sutherland.

To jsou ale v zásadě kosmetické úpravy. Něco opravdu nového a jednoznačný argument pro návrat do světa Panemu v upoutávce chybí. Zároveň to ale zatím vypadá, že se tvůrcům podařilo vrátit ke kvalitám, na nichž stavěla původní kvadrilogie. Určitě je tu šance, že i nový snímek bude fungovat jako podobenství. Znovu se daří vkreslovat Panem vizuálně zajímavě a vystrkovat do popředí emotivní projev zajímavého hereckého obsazení. Bude to ale nakonec stačit na příjemný filmový zážitek? Anebo bude Balada o ptácích a hadech příliš působit jako recyklace? To se dozvíme až v kině. Dole pod trailerem najdete nové plakáty a fotky.

Začínají desáté Hladové hry. Osmnáctiletý Coriolanus Snow čeká jen na to, jak v nich zazáří. Tentokrát jako mentor jednoho z vyvolených. Tvrdě dřel, aby dokázal naplno využít svůj šarm, znalosti a dovednosti, které mohou dovést vyvoleného k vítězství. Bohužel, štěstěna mu není nakloněna. Dostal ponižující úkol. Trénovat největšího outsidera, dívčí zástupkyni chudého dvanáctého kraje Lucy Gray. V aréně bude probíhat boj na život a na smrt. Mimo arénu se v Coriolanovi ale probouzejí city... a tak se musí rozhodnout, zda bude dodržovat pravidla nebo se bude řídit pudem sebezáchovy, který mu radí něco jiného. Boj o přežití nakonec odhalí, kdo je nevinné ptáče a kdo had, čekající na svou příležitost zaútočit.

Prequel původní série s Jennifer Lawrence bude uvedený v českých kinech 16. listopadu 2023. V hlavních rolích vystupují Tom Blyth a Rachel Zegler. Jako režisér se vrací Francis Lawrence. Poslední verzi scénáře napsal Michael Lesslie, který upravil starší scénář od autorky předlohy Suzanne Collins a Michaela Arndta. V dalších úlohách rolích vystupují Hunter Schafer, Jason Schwartzman, Peter Dinklage, Viola Davis a další.

Podklady a foto: Lionsgate

Galerie: 20

Hunger Games: Balada o ptácích a hadech – Nový trailer blíž představuje příběh | Fandíme filmu Hunger Games: Balada o ptácích a hadech – Nový trailer blíž představuje příběh | Fandíme filmu Hunger Games: Balada o ptácích a hadech – Nový trailer blíž představuje příběh | Fandíme filmu Hunger Games: Balada o ptácích a hadech – Nový trailer blíž představuje příběh | Fandíme filmu Hunger Games: Balada o ptácích a hadech – Nový trailer blíž představuje příběh | Fandíme filmu Hunger Games: Balada o ptácích a hadech – Nový trailer blíž představuje příběh | Fandíme filmu Hunger Games: Balada o ptácích a hadech – Nový trailer blíž představuje příběh | Fandíme filmu Hunger Games: Balada o ptácích a hadech – Nový trailer blíž představuje příběh | Fandíme filmu Hunger Games: Balada o ptácích a hadech – Nový trailer blíž představuje příběh | Fandíme filmu Hunger Games: Balada o ptácích a hadech – Nový trailer blíž představuje příběh | Fandíme filmu Hunger Games: Balada o ptácích a hadech – Nový trailer blíž představuje příběh | Fandíme filmu Hunger Games: Balada o ptácích a hadech – Nový trailer blíž představuje příběh | Fandíme filmu Hunger Games: Balada o ptácích a hadech – Nový trailer blíž představuje příběh | Fandíme filmu Hunger Games: Balada o ptácích a hadech – Nový trailer blíž představuje příběh | Fandíme filmu Hunger Games: Balada o ptácích a hadech – Nový trailer blíž představuje příběh | Fandíme filmu Hunger Games: Balada o ptácích a hadech – Nový trailer blíž představuje příběh | Fandíme filmu Hunger Games: Balada o ptácích a hadech – Nový trailer blíž představuje příběh | Fandíme filmu Hunger Games: Balada o ptácích a hadech – Nový trailer blíž představuje příběh | Fandíme filmu Hunger Games: Balada o ptácích a hadech – Nový trailer blíž představuje příběh | Fandíme filmu Hunger Games: Balada o ptácích a hadech – Nový trailer blíž představuje příběh | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest