Další Bourne: S Mattem Damonem nebo bez?

Další Bourne: S Mattem Damonem nebo bez? | Fandíme filmu
V poslední době se objevilo několik protichůdných zpráv o dalším osudu filmové série ze světa agenta Bournea. AKTUALIZOVÁNO o vyjádření Paula Greengrasse.

AKTALIZACE: Ke zprávě se vyjádřil už i sám Paul Greengrass, který ji označil za vyložený drb. S Mattem Damonem se prý o dalším Bourneovi vážně bavil naposledy před několika lety a i když na špionážní thrillery vzpomíná rád, chce se ve svém profesním životě posunout dál. Šance, že bychom tedy ještě někdy viděli Matta Damona v roli agenta Bournea, je opravdu mizivá.

Bourne Legacy si v kinech nevedlo špatně, ale filmy, ve kterých se skutečně objevil agent Bourne (Matt Damon), si vedly přeci jenom lépe a navíc se spin-off s Jeremym Rennerem nedočkal zrovna nadšených ohlasů, takže vždycky hrozí, že napříště už budou diváci opatrnější a do kina nedorazí. Proto asi nikoho příliš nepřekvapila zpráva serveru Twitch, podle které studio opět jedná s režisérem Paulem Greengrassem a Mattem Damonem o jejich návratu. Mimochodem, Damon opakovaně prohlásil, že bez Greengrasse další příběhy agenta Bournea točit odmítá, proto studio potřebuje pány oba. Fanoušci možná zajásali, ale neměli by se radovat předčasně.

Universal totiž poměrně rychle vzkázal veřejnosti, že na zprávě není vůbec nic pravdivého. Twitch sice trvá na tom, že jejich informátor je solidní a Universal prý pouze mlží, avšak je třeba také vzít v potaz, že se Greengrass nerozešel se studiem zrovna v dobrém (podle všeho Universalu slíbil čtvrtého Bournea, pokud mu dají peníze na Zelenou zónu, avšak svůj slib nikdy nedodržel) a navíc má práce dost a dost. V nejbližších měsících ho čeká propagace thrilleru Kapitán Phillips, uchází se o politické drama The Trial of the Chicago 7, které napsal Aaron Sorkin a už dlouhou dobu se snaží přivést na svět Memphis, drama o životě Martina Luthera Kinga.

I když je tedy Damonův návrat více než nejistý, neznamená to, že je bourneovkám konec. Universal nedávno najal Anthonyho Peckhama (Sherlock Holmes, Invictus), aby napsal pokračování The Bourne Legacy, tedy spin-offu s agentem Aaronem Crossem v podání Jeremyho Rennera. Nic bližšího zatím o chystaném snímku není známo, pouze se dá spekulovat o tom, že se nevrátí režisér Tony Gilroy. Ten se totiž doposud podílel na scénářích všech předchozích filmů a kdyby měl po Legacy režírovat i jeho pokračování, nejspíš by si ho i sám napsal.

Zdroje: Screen Rant, Twitch, Variety, Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest