Nandor Fodor and the Talking Mongoose: Šílená historka o mluvící „fretce“

Nandor Fodor and the Talking Mongoose: Šílená historka o mluvící „fretce“ | Fandíme filmu
Paramount
Zobrazit dalších 5 obrázků
Zapomeňte na Sherlocka Holmese. Simon Pegg vyšetřuje tu pravou záhadu: Proč lidi věří naprostým blbostem.

Máte pocit, že v dnešní době narazíte na až lidi, kteří věří kdejaké blbině, ačkoliv si lze většinu věcí poměrně snadno a rychle ověřit? Tak si představte, jaké to muselo být před rozšířením rychlých informačních technologií. Tak kupříkladu ve 30. letech bulvární noviny v Británii bez uzardění šířily historku o tom, že na jedné farmě na ostrově Man žije mangusta. To by možná ještě tak zvláštní nebylo. Ačkoliv tyhle šelmy podobné lasičkám či fretkám se nejčastěji vyskytují v tropech, občas jsou chovány jako mazlíčci. Jenže tohle konkrétní zvíře mělo údajně mluvit, mělo pocházet z Indie, být 80 let staré (ačkoliv mangusty žijí kolem deseti let) a říkat si Gef.

Na první pohled jasný nesmysl, u kterého se můžete maximálně tak ptát, jestli šlo o podvod nebo nějakou směs neznalosti a omylu. Při dobrém uchopení však tenhle bizárek může vyprodukovat docela zábavnou historku. A zdá se, že snímku Nandor Fodor and the Talking Mongoose (Nandor Fodor a mluvící mangusta) se to povedlo. Níže si můžete přehrát trailer, v němž snímek působí jako roztomilá komedie s detektivním nádechem.

Oficiální anotace říká: Tenhle příběh je (možná) pravdivý. Pojednává o tom, jak slavný doktor paranormální psychologie Nandor Fodor v roce 1935 vyšetřoval rodinu Irvingových z ostrova Man. Ta tvrdila, že na její farmě žije mluvící mangusta. Fodor při svém vyšetřování odhaluje spletitou pavučinu postranních úmyslů a za chvíli jsou podezřelí všichni lidé v okolí.

Nadora hraje Simon Pegg (série Mission: Impossible, Úsvit mrtvých). Hlas, který se představuje jako Gef, namluvil spisovatel a scenárista Neil Gaiman (Sandman, Američtí bohové). V dalších rolích vystupují Minnie Driver, Christopher Lloyd, Tim Downie, Ruth Connell, Barry Beadle či Paul Kaye. Film napsal a natočil Adam Sigal (Chariot, Sargasso). Pusťte si trailer a mrkněte na fotky, od 19. září bude snímek k vidění na VOD.

Podklady a foto: Paramount

Galerie: 6

Nandor Fodor and the Talking Mongoose: Šílená historka o mluvící „fretce“ | Fandíme filmu Nandor Fodor and the Talking Mongoose: Šílená historka o mluvící „fretce“ | Fandíme filmu Nandor Fodor and the Talking Mongoose: Šílená historka o mluvící „fretce“ | Fandíme filmu Nandor Fodor and the Talking Mongoose: Šílená historka o mluvící „fretce“ | Fandíme filmu Nandor Fodor and the Talking Mongoose: Šílená historka o mluvící „fretce“ | Fandíme filmu Nandor Fodor and the Talking Mongoose: Šílená historka o mluvící „fretce“ | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest