Narušitel: Dospívání nikdy nebylo hypnotičtější a krvavější

Narušitel: Dospívání nikdy nebylo hypnotičtější a krvavější | Fandíme filmu
Shudder
Zobrazit další 4 obrázky
Snový artový výlet do krví zalité střední školy volně přeskakuje mezi komedií a hororem. Trailer + podrobnosti.

Snímek Narušitel (Perpetrator) se na první pohled tváří jako vyvražďovačka, už při spuštění traileru ale na diváka vyskočí halucinogenní výjevy, které slibují něco poněkud ambicióznějšího. Film je přirovnáván ke zvláštnímu mixu komedií o dospívání Johna Hughese se znepokojivými thrillery Davida Lynche. Že je Narušitel pořádný „mind-fuck“ naznačují ostatně signalizuje i rozpor mezi hodnocením diváků a recenzentů. Zatímco české publikum po projekci na festivalu v Karlových Varech hodnotilo opravdu mizerně, mezinárodní recenzenti posílají z festivalů vesměs kladné kritiky.

Film chválí pro zábavný žánrový mix, inteligentní práci se symboly, ignorování pravidel, přestřelenou a zvrácenou zábavnost, vypravěčskou odvahu, feministický (a queer) pohled na vyvražďovačky a poutavý příběh o síle empatie. V přiloženém traileru můžete sami ochutnat alespoň audiovizuální zpracování, než film 1. září dorazí na hororovou streamovací platformu Shudder.

Karlovarský mezinárodní filmový festival o snímku píše: Feministický body horor. Pohled na dospívání jako období, kdy jsou mladé ženy nuceny neustále přehodnocovat vlastní vzhled a nechávat se okolím tlačit do škatulky „hodné, hezké holky“. Detektivka o mladých dívkách, které za záhadných okolností mizí v malém městečku, kam se ke své podivínské tetě (Alicia Silverstone) stěhuje i sedmnáctiletá Jonny. Teta dívce k osmnáctým narozeninám předá rodinné tajemství, které by se dalo nazvat kletbou i darem a možná povede k odhalení únosce. Jennifer Reeder si i ve svém snímku zachovává nezaměnitelně zneklidňující krvavě poetický rukopis, kde volně mísí prvky melodramatu, snu i hororové atmosféry všedního dne.

Podklady a foto: Shudder, KVIFF

Galerie: 5

Narušitel: Dospívání nikdy nebylo hypnotičtější a krvavější | Fandíme filmu Narušitel: Dospívání nikdy nebylo hypnotičtější a krvavější | Fandíme filmu Narušitel: Dospívání nikdy nebylo hypnotičtější a krvavější | Fandíme filmu Narušitel: Dospívání nikdy nebylo hypnotičtější a krvavější | Fandíme filmu Narušitel: Dospívání nikdy nebylo hypnotičtější a krvavější | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest