Aquaman 2: Podrobnosti o zákulisních problémech, co sžírají natáčení

Aquaman 2: Podrobnosti o zákulisních problémech, co sžírají natáčení | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit dalších 5 obrázků
Komiksovka Aquaman and the Lost Kingdom prošla tolika úpravami, jako málokterý film. Může být nakonec dobrá?

Začátkem července jsme pro vás zrekapitulovali všechny možné klepy o tom, jaké potíže zažívá v zákulisí Aquaman and the Lost Kingdom. Dobře informovaný magazín The Hollywood Reporter nějakou dobu poté kontaktovat své zákulisní zdroje a ještě jednou se podíval situaci na zoubek. Nevyplavalo toho málo.

Skutečně došlo ke třem různým dotáčkám/přetáčkám, což je i na poměry drahých velkofilmů nadstandardní počet. Poslední kolo proběhlo v červnu na Novém Zélandu, účastnili se Jason Momoa a Patrick Wilson, představitelé Aquamana a jeho bratra Orma.

Během příprav snímku se postupně vystřídala tři různá vedení studia Warner Bros. Když se měnilo vedení v roce 2022, prošel snímek sérií testovacích projekcí, při kterých diváci hrubý sestřih nehodnotili vůbec dobře. Tehdejší šéfové Warneru Michael De Luca a Pamela Abdy se osobně začali v přípravách filmu angažovat. Podle informací The Hollywood Reporteru byla Abdy přítomná ve střižně při přípravě jedné ze zvažovaných verzí a prosazovala vlastní vizi toho, jak by měl výsledek vypadat. Tahle verze filmu ale dopadla u testovacího publika ještě hůř, což vedlo k dalším přetáčkám. Jedním z hlavních problémů pro různá testovací publika od začátku bylo, že vyprávění postrádalo přehlednost.

Potíže byly s Batmanem. Když ještě vedl studio Walter Hamada, tak měl představu, že se z Batmana (Michael Keaton) stane organizátor superhrdinů, podobně, jako to dělá Nick Fury u Marvelu. Jeden ze snímků, kde se měl ukázat, byl právě Aquaman and The Lost Kingdom. Data premiéry jednotlivých filmů se ale různě měnila a občas ani nedávalo smysl, aby se Keaton ve snímku ukázal protože The Flash (kde se postava divákům opět představila) ještě nebyl uvedený. V jedné verzi sestřihu tak Keatona nahradil Ben Affleck, představitel další alternativní verze Batmana. Situace se znovu měnila a nakonec ve filmu nemá vystupovat žádný Batman, protože nové vedení DC Studios (James Gunn a Peter Safran) nechce ve snímku lákat na budoucí plány, se kterými už se v tuhle chvíli nepočítá, ani odkazovat ke starším filmům, s nimiž už ty nové zřejmě nebudou nikterak spojené. K posunům v termínu premiéry docházelo především kvůli tomu, že během covidové pandemie byly trikové společnosti zahlcené a nestíhaly nápor objednávek.

Po posledních testovacích projekcích několika různých sestřihů, které proběhly v únoru a dubnu, zapojil svůj poradní hlas sám Gunn a schválil pětidenní přetáčky. Ty údajně šly tak dobře, že se je nakonec podařilo dokončit už za čtyři dny a nálada ve frustrovaném štábu se konečně trochu zvedla. První film se ke svému úspěchu také dostal po poměrně zásadních úpravách během postprodukce, takže nelze vyloučit, že i The Lost Kingdom bude nakonec divácky uspokojivá podívaná.

Rozhodně by bylo zapotřebí, aby diváci film totálně zbaštili, protože snímek byl (je a bude) extrémně drahý. Prapůvodně byl schválený rozpočet ve výši 205 milionů dolarů. Částku navýšila covidová opatření, přetáčky a drahé vizuální efekty. První Aquaman utržil přes miliardu a stal se hitem. Je docela klidně možné, že ten druhý bude potřebovat utržit miliardu jenom aby se zaplatil.

Aquamana 2 režíruje opět James Wan. Scenáristou je David Leslie Johnson-McGoldrick. Jason Momoa se vrací jako Aquaman, Amber Heard jako Mera, Yahya Abdul-Mateen II jako Black Manta, Dolph Lundgren jako Nereus a Patrick Williams jako Orm. Nově obsazený byl do zatím blíže neurčené role Pilou Asbæk.. České a slovenské datum premiéry je stanovené na 21.12. 2023.

Foto: Warner Bros. / DC Studios

Zdroj: The Hollywood Reporter

Galerie: 6

Aquaman 2: Podrobnosti o zákulisních problémech, co sžírají natáčení | Fandíme filmu Aquaman 2: Podrobnosti o zákulisních problémech, co sžírají natáčení | Fandíme filmu Aquaman 2: Podrobnosti o zákulisních problémech, co sžírají natáčení | Fandíme filmu Aquaman 2: Podrobnosti o zákulisních problémech, co sžírají natáčení | Fandíme filmu Aquaman 2: Podrobnosti o zákulisních problémech, co sžírají natáčení | Fandíme filmu Aquaman 2: Podrobnosti o zákulisních problémech, co sžírají natáčení | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest