Insidious: Hororovou sérii čeká dlouhá pauza

Insidious: Hororovou sérii čeká dlouhá pauza | Fandíme filmu
Sony Pictures
Po rekordním úspěchu Insidious prozatím končí. Desetiminutová ukázka láká na VOD premiéru.

Ať se v kinech děje cokoliv, na horory je prakticky vždy spoleh. Červencová novinka Insidious: Červené dveře očekávání úplně převálcovala. Už pátý díl série dokázal do dnešního dne utržit 176 milionů, tedy víc, než kterýkoliv z předchozích čtyř snímků. Po dvanácti letech letech v kinech? Parádní výkon.

Trochu tak překvapí vyjádření producenta Jasona Bluma. Ten pro Discussing Film řekl, že Červené dveře jsou poslední díl série, nebo přinejmenším na dlouhou dobu poslední. Rozhodně máme očekávat zásadní pauzu. Pokud někdo třeba za deset let přijde s nějakým úžasným námětem, tak další díl vyloučený není. Ale v tuhle chvíli se další snímek určitě neplánuje.

Zároveň nicméně Blum připustil, že tak to bylo po každém dosavadním dílu série Insidious a jak to nakonec dopadlo: Nejdelší pauza mezi dvěma díly série byla pětiletá. A když budeme realisté, tak v květnu ohlášený spin-off jasně ukazuje, že studio rozhodně nehodlá zahodit velký potenciál, který svět Insidious skýtá. Pakliže bude mít spin-off podobný styl, podobný vizuál a povědomé prvky hororového světa, tak je dost pravděpodobné, že diváci do kina znovu přijdou, i když budou chybět známé lidské postavy. Ostatně, už třetí a čtvrtý díl byly prequely, kde nevystupovali manželé Lambertovi, ani jejich syn, pouze paranormální bojovníci Elise, Specs a Tucker.

Zatím je tu ale pořád ještě „pětka“, na kterou si u nás můžete pořád zajít do kina. Zahraniční VOD služby už začaly film nabízet k domácímu přehrávání a při té příležitosti byla zveřejněna dlouhá, skoro deseti minutová upoutávka. Takže pokud stále váháte, zda si Insidious 5 dát nebo nedat, třeba vám video pomůže s rozhodováním:

Foto: Sony Pictures

Zdroj: Discussing Film

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest