Sestra: Tvůrci už zvažují další návrat démonické jeptišky

Sestra: Tvůrci už zvažují další návrat démonické jeptišky | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit dalších 5 obrázků
Druhá Sestra má být podle režiséra dosud nejtemnějším filmem ze světa V zajetí démonů.

Začátkem září do našich kin dorazí Sestra II, další film z hororového světa V zajetí démonů. Režisér Michael Chaves pohovořil s magazínem SFX, kterému prozradil pár zajímavostí. Podle jeho slov je snímek temnější, než byly předchozí filmy ze světa Conjuringu. Druhá Sestra je prý o něco násilnější, než dosud bylo zvykem, aniž by přitom ztrácela cokoliv ze strašidelnosti, kterou diváci od série očekávají.

Pokud jde o strašidelnost, je Michael přesvědčený o tom, že největší strach mají lidé z neznáma. Proto nemáme čekat, že bychom se o démonovu Valakovi dozvěděli příliš. Něco málo víc o něm poodhalíme, ale rozhodně se nemá stát, že bychom jej začali znát až příliš dobře nebo k němu nedej bože cítili nějaké sympatie. Za tím, jak démon jedná, lze vysledovat nějakou konkrétní motivaci, o níž filmaři mají představu, ale s diváky se o ni dělit nechtějí.

Zároveň ale budeme Valaka poznávat dál, pokud bude mít Sestra II úspěch. Nebo alespoň tolik Chaves v rozhovoru naznačil. Podle jeho přesvědčení je stále co o démonické jeptišce vyprávět. Sestra II má důležité místo v rámci celé ságy, na ostatní filmy bude poukazovat řada odkazů a leccos se dozvíme.

Zároveň je tu ale pořád ještě asi 15 let mezi Sestrou II a Conjuringem 1 (V zajetí démonů), což je vlastně první chvíle, kdy se série Valaka nějakým způsobem dotknula. Připomeňme, že závěr první Sestry odhalil, že posedlý člověk, z něhož démonologové Warrenovi vymítali v prvním Conjuringu cizí entitu, není nikdo jiný než Maurice (Frenchie). Ten tedy Valaka odnáší s sebou z Rumunska (první Sestra) do Evropy (druhá Sestra) a ještě se pořád nějak musí dostat do Ameriky (V zajetí démonů 1). Kdo ví, třeba to uvidíme už v Sestře II, nicméně to ještě nutně neznamená, že Valak před setkáním s Warrenovými nestačí za oceánem napáchat nějaké škody.

Dole v galerii na vás čeká nejnovější plakát a fotky.

Anotace Sestry II: Píše se rok 1956. Ve Francii byl zavražděný kněz. Zlo se šíří. V pokračování hororového hitu se vrací sestra Irene, aby znovu čelila démonické síle – Valakovi. Taissa Farmiga se vrací jako sestra Irene, Jonas Bloquet jako Frenchie, Bonnie Aarons jako Valak. Storm Reid byla obsazena jako jedna z řádových sester a dále ve filmu vystupují Anna Popplewell a Katelyn Rose Downey. Režíruje Michael Chaves. První verzi scénáře napsala Akela Cooper, následně její práci upravovali Ian Goldberg a Richard Naing. Produkují James Wan či Gary Dauberan. České datum premiéry je stanoveno na 7. září 2023.

Foto: Warner Bros.

Zdroje: SFX I, II, III

Galerie: 6

Sestra: Tvůrci už zvažují další návrat démonické jeptišky | Fandíme filmu Sestra: Tvůrci už zvažují další návrat démonické jeptišky | Fandíme filmu Sestra: Tvůrci už zvažují další návrat démonické jeptišky | Fandíme filmu Sestra: Tvůrci už zvažují další návrat démonické jeptišky | Fandíme filmu Sestra: Tvůrci už zvažují další návrat démonické jeptišky | Fandíme filmu Sestra: Tvůrci už zvažují další návrat démonické jeptišky | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest