Napoleon: Historický velkofilm nebude žádný drobek

Napoleon: Historický velkofilm nebude žádný drobek | Fandíme filmu
Apple TV+
Zobrazit další 1 obrázek
Před návštěvou kina si pořádně odskočte! A venku jsou první kratičké záběry.

Apple nás na podzim bude zásobit velkofilmy. Odpoledne jsme psali o Zabijácích rozkvetlého měsíce od Martina Scorseseho, ale dorazí i Napoleon od Ridleyho Scotta. I tady platí, že než novinka bude k dispozici na platformě Apple TV+, dočkáme se jí v kinech, na velkém plátně. U nás konkrétně 23. listopadu.

Je dobře, že tomu tak bude, protože Napoleon je v pravém slova smyslu velkofilm. Nejen že jde o rozmáchlý historický epos plný výpravných kulis a ohromujících bitev. Také jde o snímek patřičně dlouhý. Z kin v Jižní Koreji se ven dostala informace, že má přes než 157 minut! To znamená více než dvě a půl hodiny. U životopisného snímku, jenž se pokusí představit výraznou historickou osobnost s mnoha zážitky, to asi není nějak překvapivé.

Do podzimu je zatím daleko, ale to nemění nic na tom, že už by fanoušci historických velkofilmů rádi snímek ochutnali. Zatím se ukázka promítala pouze neveřejně, na dubnovém Cinema Conu. Reportáže z místa vykreslují ukazované záběry jako velkolepé. My ostatní zatím musíme vzít zavděk pouze několika málo vteřinami záběrů, které Apple ukázal v rámci různých reklam na své služby. Pustit si je můžete níže.

Podle oficiální synopse film zachycuje Napoleonovy (Joaquin Phoenix) slavné bitvy, jeho neukojitelné ambice a neskutečnou strategickou rozhodnost. Film jej představí jako výjimečného vojenského velitele a válečného vizionáře. Poznáme také hodně z blízka Napoleonovy začátky, jeho nemilosrdné stoupání po mocenském žebříčku a jeho vrtkavý vztah s manželkou Josefínou (Vanessa Kirby). Scénář filmu napsal David Scarpa, režíruje Ridley Scott. V dalších rolích vystupují Tahar Rahim, Matthew Needham či Paul Rhys. Snímek bude uvedený v kinech 23. listopadu 2023, nějakou dobu poté na službě Apple TV+.

Podklady a foto: Apple

Zdroj: FilmaRobotica

Galerie: 2

Napoleon: Historický velkofilm nebude žádný drobek | Fandíme filmu Napoleon: Historický velkofilm nebude žádný drobek | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest