První ohlasy: Super Mario Bros. ve filmu bude hlavně pro hráče

První ohlasy: Super Mario Bros. ve filmu bude hlavně pro hráče | Fandíme filmu
Universal Pictures
Zobrazit dalších 6 obrázků
Hráči chválí odkazy na herní předlohy, ale bude v animáku i něco pro ostatní?

Animovaná novinka Super Mario Bros. ve filmu v trailerech působila jako hromada herních odkazů poslepovaných do jednoho vyprávění. A je možné, že to tak skutečně dopadlo. Studio povolilo uveřejnění prvních ohlasů a ty jsou do značné míry kladné. Když se však blíže začtete, najdete především pochvaly mířené na animaci, nejrůznější herní odkazy a zkrátka na to, jak byly desítky let videoherní historie probuzeny k filmovému životu.

Známých filmových recenzentů dostalo příležitost snímek hodnotit zatím jen minimum a studio asi tuší, proč se tomu chtělo vyhnout: Germain Lussier z io9 píše, že příběh filmu je naprosto nezajímavý (což zmiňuje i několik dalších diváků, kteří jinak chválí) a zbytek vyplňují odkazy na hry, vtipy a písničky. Poslední dvě položky přišly navíc Lussierovi vyloženě slabé, takže pokud byste dopadli stejně jako on, pak vás v kině bohužel nic moc nečeká. A to ještě Germain zmiňuje, že je náruživým fanouškem Mariových her, takže pokud je neznáte, dost možná vám film nemá co dát vůbec.

Ano, bavíme se zatím o názoru jednoho kritika a třeba nakonec jiní budou smířlivější. Ale fakt, že nějaké tři dny před premiérou dosud hollywoodské filmové weby nesměly publikovat recenze obvykle signalizuje, že studio nevěří tomu, že by kritici snímek výrazně pochválili. A jestli vás odradily už skrz naskrz herní trailery, tak jsou první ohlasy dalším signálem, že pokud nepatříte mezi nadšené Mariovy fandy, nemusel by být celovečerní animák pro vás.

Sourozenci Mario a Luigi sní o tom, že povedou nejlepší instalatérskou firmu v New Yorku, což jim zatím moc nevychází. Možná právě proto jsou ochotní vrhat se i do úkolů, které jsou zjevně nad jejich nepatrné síly. Chuť jít do všeho po hlavě se jim nevyplatí ve chvíli, kdy vlezou do podezřele vypadající obří zelené trubky a pár vteřin nato se jí nekontrolovatelně řítí „kamsi“. Na druhém konci potrubí na ně čeká fantastický svět, jehož obyvatelé právě řeší dost podstatný problém. Ohavný ještěr Bowser, král jednoho ze zdejších království, se totiž rozhodl silou ovládnout všechny ostatní říše. V hledáčku má především Houbové království, jehož vládkyni, princeznu Peach, by si navíc rád vzal za manželku. Věčný smolař Luigi po své životní jízdě skončí právě v Bowserově spálené zemi, kde je okamžitě zajat poskoky zdejšího krále. To Mario má mnohem větší štěstí, protože království princezny Peach, kam dopadne, vypadá jako ráj nejen pro houbaře. Peach je navíc fajn holka bez princeznovských manýrů, a tak když se Mario dozví, jaké jí hrozí nebezpečí, okamžitě se jí rozhodne pomoci. Zvlášť když přitom bude moci zachránit i milovaného bratra Luigiho. Zapomíná přitom jaksi na to, že rozhodně není žádný hrdina a že to nejstatečnější, co dosud udělal, bylo utažení povoleného kohoutku. Jenže když jste Super Mario, tak se žádných překážek nebojíte.

Chris Pratt namluvil Maria, Charlie Day Lugiho, Anya Taylor-Joy princeznu Peach, záporáka Bowsera Jack Black, Toada Keagan-Michael Key, Donkey Konga Seth Rogen, Cranky Konga Fred Armisen, Kameka Kevin Michael Richardson a Spikea Sebastian Maniscalco. Snímek režírují Aaron Horvath a Michael Jelenic, scénář napsal Matthew Fogel. Film bude uvedený do kin 6. dubna 2023.

Foto: Universal Pictures

Zdroje: Slashfilm, Movieweb, Collider, Screen Rant

Galerie: 7

První ohlasy: Super Mario Bros. ve filmu bude hlavně pro hráče | Fandíme filmu První ohlasy: Super Mario Bros. ve filmu bude hlavně pro hráče | Fandíme filmu První ohlasy: Super Mario Bros. ve filmu bude hlavně pro hráče | Fandíme filmu První ohlasy: Super Mario Bros. ve filmu bude hlavně pro hráče | Fandíme filmu První ohlasy: Super Mario Bros. ve filmu bude hlavně pro hráče | Fandíme filmu První ohlasy: Super Mario Bros. ve filmu bude hlavně pro hráče | Fandíme filmu První ohlasy: Super Mario Bros. ve filmu bude hlavně pro hráče | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest