Letopisy Narnie: Nový film si vyhlédl režisérku

Letopisy Narnie: Nový film si vyhlédl režisérku | Fandíme filmu
Disney
Zobrazit další 2 obrázky
Netflix momentálně údajně chystá hned dva celovečerní filmy z Narnie.

V roce 2018 Netflix získal práva na značku Letopisy Narnie a začal připravovat celý rozmáchlý svět, který bude z předlohy C.S. Lewise vycházet. O rok později byl najatý Matthew Aldrich, aby na celé univerzum dohlížel z pozice kreativního šéfa. Od té doby bylo ticho. Možná to bylo kvůli pandemii, možná z nějakého úplně jiného důvodu. Teprve teď je tu nějaká další novinka.

Server What’s New on Netflix tvrdí, že Netflix konečně začal s látkou pracovat a letos se sešel s několika potenciálními režiséry. Nakonec si údajně vybral Gretu Gerwig, která by prý měla natočit rovnou dva celovečerní snímky! Gerwig je dlouholetá herečka, která od roku 2007 pracuje také jako scenáristka a v posledních letech se etablovala i jako režisérka. Za snímky Lady Bird a Malé ženy byla nominována na scenáristického Oscara, za Lady Bird i na toho režisérského. Aktuálně připravuje celovečerní film inspirovaný panenkou Barbie.

Zprávu zatím nekomentoval žádný další zdroj a ani nevíme, jaké filmy by Gerwig měla natáčet. Zda se bude adaptovat prostě původní knižní série (a případně tedy v jakém pořadí – chronologicky podle událostí ve fiktivním světě nebo chronologicky podle vydávání jednotlivých knih, případně nějak úplně na přeskáčku), anebo filmy budou z předlohy pouze volně vycházet.

Původně sedmidílná knižní série od C.S. Lewise vycházela v 50. letech minulého století. Pojednává o dobrodružstvích ve fantaskním světě Narnie, kam se jako hrdinové dostávají děti z našeho světa. Knihy byly pojaté jako alegorie křesťanství.

Foto: Starší Letopisy Narnie

Zdroj: What's On Netflix

Galerie: 3

Letopisy Narnie: Nový film si vyhlédl režisérku | Fandíme filmu Letopisy Narnie: Nový film si vyhlédl režisérku | Fandíme filmu Letopisy Narnie: Nový film si vyhlédl režisérku | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest