Spawn: Scenárista Jokera zpracuje komiksového zplozence pekel

Spawn: Scenárista Jokera zpracuje komiksového zplozence pekel | Fandíme filmu
New Line Cinema
Zobrazit další 3 obrázky
Prokletý projekt po čase nejistoty opět projevil známky života a nabral nové scenáristy.

Komiksový scenárista Todd McFarlane miluje svého Spawna. Neustále se snaží připravit jeho nové zpracování, chce mu dopřát nejlepší možnou péči a chce mít nad projektem co největší dohled, aby nové zfilmování nedopadlo zase neslavně, jako to z roku 1997. Možná to ale byla právě Toddova potřeba mít nad projektem velkou kontrolu, která přípravy nového zpracování brzdila. Teď se zdá, že se situace odblokovala.

Byli najatí noví scenáristé. Scott Silver, Malcolm Spellman a Matt Mixon. McFarlane před pár lety uváděl, že Jokera a jeho úspěch vnímá jako velkou inspiraci a vzpruhu pro Spawna – ukázalo se, že temné komiksové postavy mohou diváky oslovit. A nakonec se mu povedlo ke spolupráci přesvědčit přímo Jokerova scenáristu Silvera. Ten aktuálně píše Jokera 2 v minulosti napsal třeba také 8. míli nebo Fightera. Spellman pro změnu pracoval na The Falcon and the Winter Soldier a na Captain America: New World Order. Tvrdí, že se v mládí stal velkým Spawnovým fanouškem. Byl to jeden z mála černošských superhrdinů, s ničím se příliš nemazal a zaobíral se aktuálními společenskými problémy. Podobně relevantní by mělo být i nové filmové zpracování. Mixon je v Hollywoodu relativním nováčkem.

McFarlane si dlouho přál snímek režírovat, aktuálně však uvádí, že při najmutí takhle zkušených scenáristů by asi bylo záhodno najít nějakého zkušeného režiséra. Navíc to vypadá, že produkční společnost Blumhouse by mohla na projekt dát víc peněz, pokud skončí ve zkušenějších rukou.

Do hlavní role se stále počítá s Jamiem Foxxem (Nespoutaný Django, Ray, Collateral), ale není jasné, zda nakonec ve snímku bude vystupovat i Jeremy Renner, s jehož obsazením se před časem počítalo. U něj bude zřejmě záviset na tom, jak se povede nový scénář. Aktuálně se také hledá filmové studio, které se postará o distribuci.

Komiks Spawn pojednává o vojákovi Alu Simmonsovi, kterého zabijí vlastní parťáci. Simmons následně uzavře dohodu se silami temnot a v démonické podobě se vrací na Zemi, aby se mohl pomstít. V roce 1997 vznikla filmová adaptace. Ta však nebyla nijak dobře přijata a chystá se verze nová.

Foto je ilustrační - Film Spawn z roku 1997

Zdroj: The Hollywood Reporter

Galerie: 4

Spawn: Scenárista Jokera zpracuje komiksového zplozence pekel | Fandíme filmu Spawn: Scenárista Jokera zpracuje komiksového zplozence pekel | Fandíme filmu Spawn: Scenárista Jokera zpracuje komiksového zplozence pekel | Fandíme filmu Spawn: Scenárista Jokera zpracuje komiksového zplozence pekel | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest