Blade Runner: Dvojku píše scenárista Green Lanterna

Blade Runner: Dvojku píše scenárista Green Lanterna | Fandíme filmu
Na některé legendy by se prostě sahat nemělo.

Na Promethea se většina filmových fanoušků těšila jako na druhý příchod Ježíše Krista. O to větší pak bylo zklamání, když se nám do ruky dostal roztříštěný slepenec plný nedořešených motivů a vyložených nesmyslů. Blade Runner spočívá na možná ještě vyšším piedestalu než Vetřelec, a tak je po zkušenosti s Prometheem strach z jeho pádu o to výraznější. A obavy z pošpinění jména jedné z největší sci-fi legend nijak nezmenšuje ani jméno scenáristy, který by měl přepsat prvotní verzi Hamptona Fanchera (autor původního Blade Runnera).

Oním scenáristou je Michael Green, jehož dosavadním největším „úspěchem“ je podpis pod slaboučkým Green Lanternem. Pravda, Green je pouze jedním z mnoha, kteří se na scénáři podíleli, avšak pořád se jedná o jediný zveřejněný film, na kterém se doposud podílel. Dále přepisoval Robopocalypsu a Gods and King a napsal filmového Flashe, nicméně první dva filmy se do kin teprve chystají a ten třetí neuvidíme dost možná nikdy. Jinak se Green věnuje především seriálům, na kontě má Heroes, Smallville nebo Everwood.

Co se samotného filmu týče, tak zatím víme jen tolik, že by se děj měl odehrávat několik desetiletí po událostech prvního příběhu, protagonistou by měla být žena, ve vedlejší roli by se měl vrátit Harrison Ford a režírovat by měl opět Ridley Scott. Ten momentálně dokončuje snímek The Counselor a následně se nejspíš vrhne do biblického eposu Exodus, který má premiéru naplánovanou už na rok 2014. Než si tedy na Blade Runnera 2 najde čas, všechno může být zase úplně jinak.

Zdroje: The Wrap, CBM

Blade Runner 2049

03.10.2017 | USA
Akční, Sci-Fi, Thriller, Mysteriózní
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest