Inherent Vice bez Downeyho ale i tak nabité

Inherent Vice bez Downeyho ale i tak nabité | Fandíme filmu
Paul Thomas Anderson obsazuje svou chystanou detektivku a herecký ansámbl prozatím vypadá více než skvěle.

Dlouho se zdálo, že v adaptaci zatím posledního románu Thomase Pynchona Inherent Vice, se v hlavní roli věčně zkouřeného soukromého detektiva objeví Robert Downey Jr.. Toho, ale nahradila hvězda předchozího filmu Paula Thomase Andersona, Joaquin Phoenix. Spekuluje se o tom, že Downey byl příliš zaneprázdněn ostatními projekty. Ale v rozhovoru pro časopis GQ se herec svěřil, že to byl samotný režisér, který rozhodl, že se pro roli nehodí: „Myslím, že mi řekl, že jsem příliš starý.“

K Phoenixovi, který byl poté nějakou dobu jediným potvrzeným hercem, se v poslední době přidávají další velká jména - Benicio Del Toro, Owen Wilson, Sean Penn a také Reese Witherspoon, která si s Phoenixem zopakuje spolupráci z Walk The Line. Witherspoon pravděpodobně nahrazuje dříve zvažovanou Charlize Theron, která momentálně natáčí western A Million Ways to Die in the West Setha MacFarlana. Dále si ve filmu zahrají Kevin O’Connor (který se objevil ve dvou přechozích Andersenových snímcích), Martin Short a Jena Malone.

Vypadá to, že se PTA vrací do dob Magnólie, již měl také plnou velkých hvězd, ze kterých vždy dokáže dostat maximum. Tom Cruise předvedl v Magnólii dost možná svůj nejlepší herecký výkon, Adam Sandler zase v Opilých láskou ukázal, že není jenom komediální herec. Můžeme se tak těšit, co dokáže vytěžit z Owena Wilsona. Od ostatních očekáváme naprostou hereckou špičku, všechno to jsou velká jména, tři z nich mají dokonce Oscara. (Witherspoon za Walk The Line, Del Toro za Traffic a Penn má dokonce dva - za Milka a za Tajemnou řeku). Nejvíc se, ale pravděpodobně očekává od Joaquina Phoenixe, který všechny ohromil svým neuvěřitelným výkonem v Mistrovi.  

Samotná kniha prý obsahuje více jak dvacet důležitých postav, a protože natáčení zanedlouho začíná můžeme očekávat další oznámení o přibývajících hercích. Na kameramanský post se vrací Robert Elswit, který kromě Mistra natočil všechny filmy Paula Thomase Andersona. Inherent Vice se nebude natáčen na 70mm materiál jako předchozí Mistr, ale na klasických 35mm. Film financuje studio Warner Bros., premiéra zatím oznámena nebyla, ale film s největší pravděpodobností nedorazí do kin dříve než na konci roku 2014.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest