The Butler: Forrest Whitaker chce Oscara

The Butler: Forrest Whitaker chce Oscara | Fandíme filmu
Lee Daniels, autor filmů Reportér nebo Precious, nám představí osm amerických prezidentů očima komorníka. Pusťte si trailer.

V novém filmu Lee Danielse, který v roce 2009 zabodoval s dramatem Precious, si Forest Whitaker zahraje komorníka, který sloužil více jak třicet let v Bílém domě pod osmi prezidenty. Jako správné „oscarové drama“ je i tento film natočený podle skutečných událostí. The Butler se zaměří na rodinu prezidentského sluhy, ale také na dramatické události, které v té době zasáhly Ameriku, od hnutí za občanská práva po válku ve Vietnamu. Herecké obsazení potvrzuje vysoké ambice. Oprah Winfrey se po dlouhé době vrací v roli, kde nehraje samu sebe a vedle ní se objeví také Cuba Gooding Jr., Jane Fonda, hudební hvězdy Lenny Kravitz a Mariah Carey. Prezidenty si zahrají například John Cusack, Robin Williams nebo Alan Rickman. O scénář se postaral Daniels společně s hercem Dannym Strongem. Hudbu složil Alexandre Desplat.

Už v traileru je cítit retro feeling. Od barev po kostýmy a účesy. Uvidíme hromadu prezidentů, Martina Luthera Kinga, Ku-Klux Klan nebo Černé pantery. Whitaker hraje to svoje, ale kromě představení herců v rolích hlavy státu nemá čím ukázka překvapit. Sám režisér o snímku prohlásil, že jeho film je „velký kompromis“. A nejen díky tomuto vyjádření se zdá že The Butler bude prozatím asi jeho nejmainstreamovější film. Avšak Lee Daniels je dostatečně zajímavý na to, aby dokázal z této typické oscarové látky dostat něco víc. Tak či tak se dá se čekat, že dané téma na americké diváky zapůsobí. Pozdní nasazení útoku na nejrůznější ceny jenom pomůže.

Film má premiéru 18. října. Česká premiéra ještě nebyla stanovena.

The Butler: Trailer

 

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest