The Walk: Apokalyptické zemětřesení roztrhá Kalifornii

The Walk: Apokalyptické zemětřesení roztrhá Kalifornii | Fandíme filmu
CreateSpace Independent Publishing
Táta od rodiny se uprostřed zkázy vydá v novém thrilleru za svými milovanými.

V roce 2004 vydal Lee Goldberg román The Walk (zhruba „Pochod“). Hrdinou je hollywoodský producent, který se po apokalyptickém zemětřesení vydává z centra Los Angeles na pěší pochod za svou rodinou. Neochotně se spojí s neobvyklým cestovatelem, který jde stejným směrem. Nic není takové, jaké se zdá a cesta je plná nečekaných nástrah a zkoušek.

Goldberg svůj román adaptoval do podoby filmového scénáře, na nějž získala práva společnost Constantin Film, zodpovědná například za sérii Resident Evil. Román míchá dobrodružství, horor a komedii. Goldberg jako scenárista nebo producent pracoval především na řadě seriálů, jako jsou Můj přítel Monk, Diagnóza: Vražda či Detektiv Nero Wolfe. Tady je podrobná synopse románové předlohy:

Minutu po obávaném velkém zemětřesení vylézá televizní producent Marty Slack zpod svého Mercedesu, který je zaparkovaný na ulici před místem, kde donedávna stávalo skladiště, jež se stalo lokací pro nový seriál. Centrum Los Angeles je v troskách. Letiště je zničené. Povalené budovy leží v ulicích, jak padlé stromy. Bude trvat celé dny, než se sem dostane pomoc. Marty na tenhle den čekal celý život. Je připravený. V autě má pevné vycházkové boty a batoh s jídlem, vodou a zásobami. Má před sebou jediný úkol: Dostat se domů za svojí ženou Beth, do hlídané komunity na okraji San Fernando Valley.

Musí jen šlapat, ale brzy se ukáže, že to nebude tak snadné. Nepředvídatelná, nebezpečná cesta jej vede skrz nejrůznější místa, která kdysi bývala Los Angeles. Požáry se vymkly kontrole. Voda proudí protrženými přehradami. Exploze přírodního plynu zničily jednotlivé čtvrti. Propady půdy spolkly celé budovy. Nejde elektřina. Neteče voda. Lidé rabují v ulicích. Dotřesy trhají trhají zem na kusy. Neexistuje žádný řád. Marty si myslí, že je připravený, ale to se plete. Nic ho nemohlo připravit na jeho úděl. Na jeho pouť za rodinou a záchranou jeho duše, na cestu, která otestuje hranice jeho výdrže a lidskosti. Je na správné cestě k tomu, aby se z něj stal nový člověk, ale nejdřív musí Pochod přežít.

Foto je ilustrační, obálka knihy The Walk (CreateSpace Independent Publishing)

Zdroj: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest