Occupation: Rainfall – Explozivní válku s mimozemšťany představují dva nové trailery

Occupation: Rainfall – Explozivní válku s mimozemšťany představují dva nové trailery | Fandíme filmu
SAban Films
Zobrazit dalších 5 obrázků
Akční snímek s ambiciózními trikovými sekvencemi od tvůrců efektů pro Star Wars či Marvel se už brzy podívá na internet.

Hned dva nové trailery prezentují australskou akční sci-fi Occupation: Rainfall. Ta měla v zemi původu premiéru koncem ledna a postupně se chystá dál do světa. Recenze nejsou kdovíjak nadšené, přesto si snímek zaslouží pozornost. Australští kritici upozorňují na to, že film není příliš originální, kopíruje sci-fi klišé od slavnějších předchůdců a obecně je vyprávění dost těžkopádné, scenáristicky nevyzrálé. Zároveň se ale prakticky všichni recenzenti shodují na tom, že film dopadl docela dobře po vizuální stránce.

A to je obdivuhodný počin, když si vezmete, že nejde o drahý hollywoodský mega film, ale o téměř nadšenecký projekt. První díl, nazvaný jednoduše Occupation, stál jen 6 milionů dolarů a součástí financování druhého filmu byl i crowfunding. Pro projekt se podařilo získat zkušené tvůrce vizuálních efektů, kteří pracovali na Star Wars či marvelovkách a výsledek podle recenzentů stojí za to. Stejně tak jsou ve snímku vidět úctyhodné kostýmy a masky. Je sice pravda, že bez dobře vystavěného vyprávění se opravdu dobrý film prostě natočit nedá, na druhou stranu podobné projekty ukazují, jak efekty zlevňují a celý proces filmového natáčení se demokratizuje. To do budoucna dává naději, že jednou budou moci šikovní tvůrci s dobrým nápadem v plné šíři realizovat svoji vizi, aniž by byli odkázaní na to, zda jim dá velké hollywoodské studio šanci a nebude jim do práce příliš šťourat.

Occupation: Rainfall se odehrává dva roky po prvním snímku, v němž se malá skupina australských rebelů postavila mimozemské invazi. Přeživší vedou v ulicích Sydney zoufalou guerillovou válku a mrtvých pomalu přibývá. K rozhodujícímu konci by mohl válku dovést plán, který rezistence odhalí spolu s novými nečekanými spojenci. Vesmírní nájezdníci jsou rozhodnutí udělat ze Země svůj nový domov a závod o záchranu Země začíná. Režíroval Luke Sparke, ve snímku vystupují Ken Jeong, Jason Isaacs, Temuera Morrison, Daniel Gillies, Dan Ewing či Dena Kaplan. Od 11. června má být snímek dostupný na VOD.

Podklady a foto: Saban Films

Galerie: 6

Occupation: Rainfall – Explozivní válku s mimozemšťany představují dva nové trailery | Fandíme filmu Occupation: Rainfall – Explozivní válku s mimozemšťany představují dva nové trailery | Fandíme filmu Occupation: Rainfall – Explozivní válku s mimozemšťany představují dva nové trailery | Fandíme filmu Occupation: Rainfall – Explozivní válku s mimozemšťany představují dva nové trailery | Fandíme filmu Occupation: Rainfall – Explozivní válku s mimozemšťany představují dva nové trailery | Fandíme filmu Occupation: Rainfall – Explozivní válku s mimozemšťany představují dva nové trailery | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest