The Grand Budapest Hotel: Obsazení je grandiózní

The Grand Budapest Hotel: Obsazení je grandiózní | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 8 obrázků
Wes Anderson sesbíral pro svůj aktuální film fenomenální herce. Máme pro vás synopsi, fotky a videa z natáčení.

O novém projektu amerického tvůrce Wese Andersona s názvem The Grand Budapest Hotel jsme vás poprvé informovali loni na podzim. Držitel tří oscarových nominací měl v posledních týdnech hodně napilno. V průběhu března finišovalo natáčení v Německu, v současné době probíhá post-produkce. Produkční studio zároveň představilo synopsi shrnující v základních obrysech děj filmu.

Ten by se měl točit kolem slavného conciergeho (Ralph Fiennes) ve významném evropském hotelu v první polovině 20. století a jeho přátelství s mladým hotelovým zaměstnancem, který se stane jeho chráněncem. To vše na pozadí krádeže cenného uměleckého díla a bitvy o velké rodinné dědictví. Zajímavě zní poznámka Juda Lawa, který potvrdil, že se příběh bude odehrávat ve dvou časových rovinách (30. a 60. léta). Samotný režisér se pak nechal slyšet, že jeho film je inspirován prací Ernsta Lubitsche, Billyho Wildera a Roubena Mamouliana a jeho filmem Love Me Tonight z roku 1932.

Andersonův status respektovaného režiséra potvrzuje i jeho schopnost přilákat pod svou taktovku celou řadu slavných jmen. Tentokrát se doslova překonal a podařilo se mu dát dohromady herecký tým snů.  Již dříve byli potvrzeni Ralph Fiennes, Jude Law, Owen Wilson a Bill Murray. Už tato čtveřice by normálně stála za zvýšenou pozornost, nicméně to zdaleka není všechno. Nedávno byla potvrzena další zvučná jména - Willem Dafoe, Tilda Swinton, Harvey Keitel, Jason Schwartzman, Adrien Brody, Edward Norton, Jeff Goldblum, Bob Balaban (Až vyjde měsíc), F. Murray Abraham (Amadeus, Zjizvená tvář) a konečně teprve osmnáctiletá Saoirse Ronan. Čistě pro zajímavost – ve filmu budou hrát 3 držitelé Oscara a 10 herců s minimálně jednou nominací. Otázkou zůstává, zda se podaří s tak širokou plejádou hvězd, najít pro všechny smysluplné místo v příběhu.

Nejlepší zpráva nakonec. Původně se počítalo s premiérou až ke konci roku 2014. Nedávno se ovšem objevila zpráva, že bychom se mohli dočkat uvedení filmu ještě letos nebo z kraje příštího roku, tj. Anderson by mohl mít oscarové ambice. Záviset to prý bude také na tom, jak si v podzimním předoscarovém klání povedou další filmy studia Fox Searchlight, které snímek produkuje.

The Grand Budapest Hotel: Videa z natáčení

 

Zdroje: The Film Stage, Movies.com, Screen Daily, Indie Wire, THR

Galerie: 9

The Grand Budapest Hotel: Obsazení je grandiózní | Fandíme filmu The Grand Budapest Hotel: Obsazení je grandiózní | Fandíme filmu The Grand Budapest Hotel: Obsazení je grandiózní | Fandíme filmu The Grand Budapest Hotel: Obsazení je grandiózní | Fandíme filmu The Grand Budapest Hotel: Obsazení je grandiózní | Fandíme filmu The Grand Budapest Hotel: Obsazení je grandiózní | Fandíme filmu The Grand Budapest Hotel: Obsazení je grandiózní | Fandíme filmu The Grand Budapest Hotel: Obsazení je grandiózní | Fandíme filmu The Grand Budapest Hotel: Obsazení je grandiózní | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest