Admission: Režisér Prciček natočil novou komedii

Admission: Režisér Prciček natočil novou komedii | Fandíme filmu
Paul Weitz, režisér filmů jako Prci, prci, prcičky nebo Jak na věc, zkusí dát dohromady Tinu Fey a Paula Rudda. Pusťte si trailer.

Admission je komediální novinka z dílny režiséra Paul Weitze. Ten je známý především díky filmům Prci prci prcičky nebo Fotři jsou lotři. Často také spolupracuje se svým bratrem Chrisem, takže pokud někdy v souvislosti s filmem uslyšíte pojem „bratři Weitzovi“, jedná se právě o tyto dva tvůrce. Paul Weitz ovšem netočí jen pubertální komedie. Že dokáže příjemně překvapit, dokázal v nezávislé komedii Jak na věc z roku 2002, natočené podle novely od Nicka Hornbyho. A že je skutečně dobrým a zajímavým režisérem potvrdil v dalším nezávislém snímku V dobré společnosti, ve kterém se objevili takový herci jako Dennis Quaid, Topher Grace nebo Scarlett Johansson. Jeho nejnovější počin je rovněž založen na knižní předloze, tentokrát se jedná o povídku Admission z pera Jean Hanff Korelitz. O scénář se postarala Karen Croner  a snímek produkuje společnost Focus Features, která se zaměřuje především na nezávislé snímky.

Admission je příběhem Portii Nathan, tvrdě pracující ženy, která věnuje všechen svůj čas a úsilí tomu, aby byla povýšena ze svého nudného místa na přijímacím oddělení na univerzitě v Princetonu. Jednoho dne, při návštěvě experimentální vysoké školy v New Hampshire, narazí na svého dávného přítele z dětství, poněkud volnomyšlenkářského Johna Pressmana. Ten ji seznamuje s talentovaným, avšak velmi asociálním studentem Jeremiahem. John si totiž myslí, že právě Jeremiah je Portiiným synem, jehož se před lety tajně vzdala.

V hlavní roli tohoto snímku zazáří komediální hvězda Tina Fey, která chce po nedávném ukončení jejího domovského sitcomu 30 Rock dokázat, že má i na velké plátno. V roli Johna ji bude sekundovat Paul Rudd, zkušený komediant, známý hlavně ze snímků Kámoš k pohledání, Zbouchnutá, 40 let panic nebo z nedávného Wanderlust, kde si zahrál po boku Jennifer Aniston. V úloze Jeremiaha uvidíme začínajícího mladíka Nata Wolffa. Vedlejší role ve snímku ztvárnili Michael Sheen, Lily Tomlin nebo Wallace Shawn. Ve spojených státech si snímek odbyl premiéru 22 března. První recenze mnoho pozitivních ohlasů nepřinesly, mnoho kritiků si stěžovalo na příliš vyumělkovaný scénář a nemotornou režii, avšak vyzdvihovali výkony Rudda i Fey. V česku zatím datum premiéry nebylo stanoveno.

Admission: Trailer

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest